13.06.2016 14:38

Video: Pustūkstotis dejotāju Ikšķilē vienojas "Jāņu nakts mistērijā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Video: Pustūkstotis dejotāju Ikšķilē vienojas "Jāņu nakts mistērijā" www.ikskile.lv; video - fakti.lv

Sestdien Ikšķiles estrādē notika vērienīgs deju koncerts "Jāņu nakts mistērija", ko organizēja Latvijas Nacionālās kultūras centra profesionālās pilnveides kursa "Latviešu deju skola 7" absolventu vadītie kolektīvi sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību.

Pasākuma rīkošana un organizēšana bija uzticēta Tīnūžu vidējās paaudzes deju kolektīva "Upe" vadītājam Didzim Apsītim. Koncerta koncepcija tika veidota, par pamatu ņemot latviešu svarīgāko svētku – Jāņu – tēmu, kā arī savijot dejotāju un publikas iemīļotas dejas vienotā kompozīcijā. Deju programmu veidoja Latvijas deju virsvadītāju horeogrāfiskās dejas, kā arī dejas no "zelta fonda".


Lielkoncertā uzstājās apmēram 500 dejotāji no bērnu, jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīviem. Piedalījās JDK "Daina" (Madliena), BDK "Dore" (Tārgale), VPDK "Ex Lielupe" (Jelgava), DA "Laismeņa" (Daugavpils), VPDK "Lāčplēsis" (Lielvārde), VPDK "Letkiss" (Jēkabpils), VPDK "Lustīgais" (Laubere), P!K! un S!P!K! deju kopa "Marmale" (Rīga), JDK "Mārupe" (Mārupe), DK "Pīlādzītis" (Ogre), VPDK "Snēpele" (Kuldīga), VPDK "Sudmaliņas" (Liepāja), TDA "Svīta" (Tukums), BDK "Tūdaliņš" (Rīga), VPDK "Virpulis" (Talsi), JDK "Zemgaļi" (Jelgava), TDK "Zibenītis" (Zviedrija), VPDK "Ziemeļmeita" (Norvēģija), BDK "Magonītes" (Rīga), BDK "Upīte" un VPDK "Upe" (Tīnūži).

Vakarā dejotājiem bija sarūpēta balle kopā ar ansambli "Tandēms trijatā".

Šīs bija pēdējais koncerts Ikšķiles estrādē pirms rekonstrukcijas, kas sāksies jau tuvākajās dienās, lai rudenī godam sagaidītu estrādes 35 gadu jubileju.