09.06.2016 12:54

Siguldas Jaunās pils dārzā jūlijā varēs baudīt "Muzikālās brokastis"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas Jaunās pils dārzā jūlijā varēs baudīt "Muzikālās brokastis" arhīvs

Siguldas koncertzāle "Baltais Flīģelis" arī šogad turpina vasaras bezmaksas koncertu tradīciju Siguldas Jaunās pils dārzā, jūlija svētdienu rītos organizējot klausītāju iemīļotās "Muzikālās brokastis". Šīs vasaras koncerti klausītājus vedīs ceļojumā pa Latīņamerikas ritmiem, sasildīs Dienvidu saulē, aicinās uz Franciju uzdejot tango un atvedīs mājās ar tautasdziesmu.

Siguldas novada pašvaldībā informēja, ka šīs sezonas cikls tiks atklāts 3. jūlijā plkst. 11.00 ar trīs izcilo Latvijas ģitāristu kopprojektu "Akustisko ģitāru trio AG 3'o". Tā ir jaunradīta koncertprogramma, kurā apvienojušies Latvijā pazīstamākie un izcilākie vairāku paaudžu ģitāristi – Aivars Hermanis, Kaspars Zemītis un Mārcis Auziņš. Ģitāristu trio programmā tiks atskaņota pasaulē populāru autoru mūzika flamenko, džeza un Latīņamerikas mūzikas ritmos, kā arī latviešu komponistu skaņdarbi mūziķu aranžējumos.


Otrā koncertprogramma "Piazzolla. Galliano. Tango." izskanēs 10. jūlijā. Tās pamatā ir kamermūzika, kas balstās uz stīgu instrumentu saspēli ar akordeonu. Koncertprogrammā iekļauts Artura Maskata skaņdarbs, kas ir veltījums izcilākajai Latvijas akordeonistei Ksenijai Sidorovai. Tam līdzās būs dzirdama arī argentīniešu komponista Astora Pjacollas un franču komponista Rišāra Galjano mūzika tango noskaņās.

Trešā koncertprogramma "Dienvidu stāsti", kas izskanēs 17. jūlijā, ir četru jaunu, talantīgu un enerģisku dāmu sastāva, grupas "Latvian Sound Quartet" ierosme. Šajā koncertprogrammā skanēs mūzika no dažādām Dienvidu zemēm, kā arī Annas Veismanes īpaši šim kvartetam rakstītais jaundarbs un brazīliešu komponista Liduino Pitombeiras mūzika.

"Muzikālo brokastu" cikls noslēgsies 24. jūlijā plkst. 11.00 ar jauno Latvijas Nacionālo bruņoto spēku bigbenda koncertprogrammu "Tautasdziesma", kuras veidotājs ir viens no vadošajiem lietuviešu džeza mūzikas aranžētājiem Rimantas Giedraitis.

Ieeja pasākumos ir bezmaksas, pasākuma apmeklētāji aicināti līdzi ņemt brokastu uzkodas un rīta kafiju.