20.06.2012 10:33

Ķekavā – Līgo jautrības brīvdabas piknikā

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Līgo svētus ievadīs jau 21. jūnijā plkst. 20.00 pie Ķekavas kultūras nama, kur notiks tradicionālā saulgriežu ielīgošana ar sieru un... kvasu.

 

Saulgriežu sarīkojumā piedalīsies novada deju kolektīvi, jauniešu ansamblis "Jūti", kapela "Klabatas" un Jaunais Miltu teātris ar brīvdabas uzvedumu "Kaimiņu būšana".

Savukārt Līgo vakarā, 23. jūnijā, Ķekavas pagastā tradicionāli paredzēta lustīga jāņošana Dzirnavu estrādē ar DJ Jāni, kurš rūpēsies ne vien par balli ar kārtīgu latviešu mūziku, bet arī atraktīvām nodarbēm, kurās piedaloties varēs iegūt balvas. Līgošana sāksies plkst. 20.00 un Jāņu ugunskurs sildīs līdz par rīta ausmai. Līgotāju ērtībām darbosies kafejnīca.

Trešo gadu pēc kārtas lielais Jāņu ugunskurs tiks iekurts arī Baložos, kur notiks Līgo nakts pikniks. Ikviens aicināts jau no plkst. 19.00 pulcēties laukumā aiz Baložu vidusskolas skaistā meža ielokā, kura smilšainā augsne atgādina jūras kāpas. No plkst. 20.00 līdz pusnaktij muzicēs Bauskas muzikanti Aigars un Edgars, kuri parūpēsies ne vien par muzikālo noskaņu, bet arī par jautrām atrakcijām. Pasākuma laikā darbosies kafejnīca. Savukārt organizatori aicina iedzīvotājus ierasties ar galdiem un krēsliem, kā jau dodoties īstā piknikā.