28.04.2016 17:16

Talantīgās Pierīgas jaunietes saņēmušas Kultūras ministrijas apbalvojumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceturtdien Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pasniedza Kultūras ministrijas apbalvojumus kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem un viņu skolotājiem. Apbalvoto vidū bija četras Pierīgas mākslas un mūzikas skolu skolnieces un viņu pedagoģes.

Šogad Kultūras ministrijas pateicības rakstu un naudas balvu saņēma 35 audzēkņi un 36 pedagogi no 18 skolām. Ar šo balvu jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un mākslu nozaru skatēs Latvijas valsts atzīmē kultūrizglītības iestāžu audzēkņu un viņu skolotāju ieguldīto darbu.


Apbalvoto vidū bija pianiste Luīze Baķe no Ādažu Mākslas un mūzikas skolas un viņas pasniedzēja Rita Cīrule, kā arī Žanete Rudzīte no Ķekavas Mākslas skolas un viņas skolotāja Zīle Ozoliņa-Šneidere. Par panākumiem starptautiskos vizuālās mākslas konkursos tika sveiktas arī divas Baldones Mākslas skolas pedagoģes Ievas Muzikantes audzēknes – Zane Vanuška un Patrīcija Prūse.

Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) iedibināto Cimzes balvu izcilākajiem kultūrizglītības skolotājiem 2016. gadā saņēma Profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" skolotājs Jānis Brants un Rīgas Doma kora skolas skolotāja Maija Kurme.

Cimzes balvas piešķiršanas mērķi ir novērtēt pedagogus par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā, kā arī stiprināt kultūrizglītības jomas pedagogu profesijas prestižu. Katru gadu piešķir divas balvas – vienam pedagogam mūzikas un dejas jomā, vienam pedagogam mākslas un dizaina jomā.

Pasākumu papildināja jauno, talantīgo mākslinieku priekšnesumi. Balvu pasniegšanā uzstājās Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēknes Nikola Anna Bloma un Laura Grieta Grīnberga, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkne, jaunā koklētāja Ance Bergmane, Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas audzēknis, pianists Valters Vēģelis, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas audzēkne, arfiste Bianka Adrija Paškeviča, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkne, saksofoniste Paulīna Piteņko, Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas audzēknis, vijolnieks Daniils Bulajevs, kā arī Rīgas Doma kora skolas jauktais koris.