25.04.2016 16:06

Pierīgas koru apriņķa skatē lielāko atzinību gūst Babītes jauniešu koris "Maska"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas koru apriņķa skatē lielāko atzinību gūst Babītes jauniešu koris "Maska" Aigars Bērziņš, babite.lv

Ķekavas vidusskolā nedēļas nogalē notika Pierīgas koru apriņķa skate, kurā žūrijas komisijai savu sniegumu demonstrēja kolektīvi no Babītes, Baldones, Ķekavas, Mārupes un Vecumnieku novadiem, kā arī vairāki kori no Jūrmalas un Rīgas.

Katrs no divdesmit korim izpildīja pa trim dziesmām un saņēma novērtējumu no žūrijas, kuras sastāvā bija Ivars Cinkuss, Jānis Baltiņš un Uģis Prauliņš. Par skates uzvarētāju un vienīgo augstākās pakāpes diploma īpašnieku kļuva Babītes novada jauniešu koris "Maska" (diriģents Jānis Ozols), kas saņēma 45,89 punktu no 50 iespējamiem.


Jaukto koru grupā pirmās pakāpes diplomus, nopelnot 40–45 punktus, ieguva Baldones novada domes jauktais koris "Tempus", Jūrmalas kultūras centra jauktais koris "Vaivari", Jaunmārupes jauktais koris "Universum", Ķekavas kultūras centra jauktais koris "Mozaīka", Babītes novada jauktais koris "Atskaņa", Mārupes novada kultūras nama jauktais koris "Mārupe", Jūrmalas pilsētas kultūras centra jauktais koris "Jūrmala", Latvijas Mākslas akadēmijas jauktais koris "Senais kalns" un Kauguru kultūras nama jauktais koris "Spārnos".

Otrās pakāpes diplomus saņēma Vecumnieku tautas nama jauktais koris "Maldugunis", VEF Kultūras pils jauktais koris "Dzīne", Kauguru kultūras nama jauktais koris "Lira" un Baložu kultūras nama jauktais koris "Zemdega".

Pārējās trijās koru grupās visus dalībniekus žūrija novērtēja ar pirmās pakāpes diplomiem. Tos saņēma Mārupes novada kultūras nama senioru sieviešu koris "Noktirne", Vecumnieku novada sieviešu koris "Via stella", Mārupes novada kultūras nama meiteņu koris "Resono", Ķekavas kultūras centra sieviešu koris "Daugaviete" un vīru koris "Ķekava", kā arī Jūrmalas kultūras centra vīru koris "Burinieks".

Jau iepriekš notikušajā Siguldas koru apriņķa skate, kurā uzstājās Siguldas, Sējas, Saulkrastu, Garkalnes, Mālpils, Ādažu, Ropažu, Krimuldas un Carnikavas kolektīvi, augstākās pakāpes diplomu saņēma Siguldas novada kultūras centra jauktais koris "Atvars" (diriģents Jānis Baltiņš).

Pirmās pakāpes diplomus nopelnīja Garkalnes novada kultūras centra "Berģi" jauktais koris "Garkalne", Mālpils kultūras centra jauktais koris "Mālpils", Siguldas jauktais koris "Spārni" un Ādažu novada jauktais koris "Jumis", kā arī Siguldas novada kultūras centra sieviešu koris "Teiksma" un Krimuldas tautas nama vīru koris "Vecie draugi".

Latvijas amatieru koru skates, kas aprīlī un maijā notiek visā valstī, paredzētas, lai palīdzētu kolektīviem gatavoties 2018. gada Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, kā arī šogad paredzētajiem koru pasākumiem, piemēram, Latvijas sieviešu un vīru koru salidojumam jūnija sākumā Cēsīs.