18.04.2016 11:48

"Džungļu grāmata" – pelnošākā no aprīļa filmu pirmizrādēm

Autors  Marta Ūdre
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
"Džungļu grāmata" – pelnošākā no aprīļa filmu pirmizrādēm publicitātes

Disneja filmu studijas jaunākais veikums – režisora Džona Farvo filma "Džungļu grāmata" – piedzīvoja pirmizrādi Amerikas un daudzos pasaules, arī Latvijas, kinoteātros 15. aprīlī. Un jau šobrīd ir skaidrs, ka tā ir viena no visu laiku pelnošākajām filmām, kuru pirmizrādes notikušas aprīļa mēnesī.

Pirmajā filmas demonstrēšanas dienā Ziemeļamerikā vien tās kases ieņēmumi bija 32 miljoni dolāru. "CinemaScore", kas ir kinoindustrijas lielākais skatītāju vērtējuma datu analizētājs, aptaujājot skatītājus par iespaidiem pirmizrādes dienā, devusi "Džungļu grāmatai" augstāko novērtējumu "A".


Filma ir veidota pēc Radjarda Kiplinga stāstu motīviem par puiku, kurš uzaug džungļos starp savvaļas dzīvniekiem. Maugli atveido jaunais aktieris Nīls Seti, dzīvnieku balsis ierunājušas tādas Holivudas Zvaigznes kā Bils Murejs, Skārleta Johansone, Idriss Elba, Bens Kingslijs un Lupita Njongo. Filma, kuras veidošanas budžets ir 175 miljoni dolāru, kritiķu vērtējumā ir visveiksmīgākā no līdz šim uzņemtajām filmām par Maugli.

Vecākiem, kas plāno ar bērniem apmeklēt kino, ļoti noderīga ir interneta vietne www.commonsensemedia.org. Tā analizē filmu atbilstību bērnu auditorijai dažādās kategorijās: vēstījums, uzvedības modeļi, valodas lietojums, vardarbība u.tml. Šajā vietnē filma "Džungļu grāmata" ir atzīta par labu esam bērniem, kas vecāki par astoņiem gadiem, kuri spēj izprast, ka filmā rādītais ir izdomājums, nevis realitāte. Šāda piebilde tādēļ, ka filmā ir vairākas ainas, kas parāda dzīvnieku nežēlīgo dabu un bērnu var nobiedēt. Taču citādi filma vērtējama pozitīvi gan vēstījuma ziņā, gan vizuālo efektu dēļ.

Filma skatāma gan Rīgas, gan Pierīgas kinoteātros, un filmas anotācijā rakstīts, ka tā nav ieteicama bērniem līdz septiņu gadu vecumam. Dodoties uz "Džungļu grāmatu" ar bērniem, jārēķinās, ka atšķirībā no animācijas filmām tā nav ieskaņota latviešu valodā. Līdz ar to jāizvērtē, cik lielā mērā bērns spēs izsekot subtitriem un saprast filmā notiekošo.