23.03.2016 11:41

Siguldas un Inčukalna kolektīvi – starp Latvijas pūtēju orķestru konkursa laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas un Inčukalna kolektīvi – starp Latvijas pūtēju orķestru konkursa laureātiem www.ogrenet.lv

Ogres novada kultūras centrā norisinājās viens no gada nozīmīgākajiem notikumiem pūtēju orķestru dzīvē – VIII Latvijas pūtēju orķestru konkurss jeb Tauru parāde, kurā piedalījās 42 kolektīvi un pusotrs tūkstotis mūziķu. To vidū arī vairāki pūtēju orķestri no Pierīgas.

Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotajā konkursā orķestru sniegumu četrās grūtības pakāpes grupās vērtēja starptautiska žūrija: Lietuvas Bruņoto spēku pūtēju orķestra diriģents Egidijs Ališausks, Lietuvas Republikas Iekšlietu ministrijas Reprezentācijas orķestra diriģents Egidijs Mikņus un Nacionālo Bruņoto spēku orķestra diriģents Guntis Kumačevs.


Otrās jeb zemākās grūtības pakāpes grupā pirmā vieta netika piešķirta, bet otro vietu ar lielāko punktu summu žūrijas vērtējumā ieguva Siguldas pagasta pūtēju orķestris (diriģents Gintis Kalniņš).

Otro vietu ieguva arī Siguldas Absolventu orķestris (diriģents Andris Muižnieks) ceturtās jeb augstākās grūtības pakāpes orķestru grupā. Savukārt trešās jeb vidējās grūtības pakāpes pūtēju orķestru grupā trešo vietu ieguva Inčukalna tautas nama pūtēju orķestris (diriģents Vitalis Ķikusts).

"Ja Dziesmu svētku kustībā piedalās 56 pūtēju orķestri, tad šī gada konkursa dalībnieku skaits – 42 orķestri – ir labs kvantitatīvais rādītājs. Daudzreiz diriģenti uzsver, ka konkurss mobilizē un motivē, tā ir viena no iespējām, kā orķestri dzirdēt tā labākajā mākslinieciskajā kvalitātē. Katrā konkursā to atzīmē arī žūrijas pārstāvji, uzteicot mūsu orķestru sniegumu, repertuāra izvēli, kā arī to, kā popularizējam savu – latviešu komponistu mūziku," norādīja Latvijas Nacionālā kultūras centra pūtēju orķestru nozares eksperte Astrīda Ķēniņa.