19.02.2016 10:35

Salaspilietis uzvarējis jauno ģitāristu valsts konkursa finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Noslēdzies trešais Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu valsts konkursa fināls. Tāpat kā abos iepriekšējos, kuros savu māku demonstrēja akordeonisti un koklētājas, arī jauno ģitāristu konkursā starp laureātiem bija Pierīgas mūzikas skolu pārstāvji.

Jaunākajā vecuma grupā, kurā žūrija vērtēja 2006. gadā dzimušo un jaunāku bērnu ģitāras spēli, absolūti labāko rezultātu saņēma Salaspils mūzikas un mākslas skolas audzēknis Gustavs Dosbergs (pedagoģe Iveta Āboliņa). Viņš līdz ar to kļuva par valsts konkursa uzvarētāju, liecina konkursa rīkotāju Latvijas Nacionālā kultūras centra sniegtā informācija.


Atzinību par parādīto māksliniecisko un tehnisko sniegumu ieguva Ulbrokas mūzikas un mākslas skolas audzēknis Artis Grunde (2004./05. g.dz.) un Valdis Pauls Zariņš no Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" (2002./03. g.dz.). Starp tiem, kas bija nopelnījuši tiesības piedalīties valsts konkursa finālā iepriekš notikušajās atlases kārtās, bija arī Mārupes, Ķekavas, Ropažu, Carnikavas un Ādažu mūzikas un mākslas skolu pārstāvji.

Latvijas Nacionālais Kultūras centra rīkotā izglītības programmas "Stīgu instrumentu spēle–ģitāras spēle" audzēkņu valsts konkursa fināls divas dienas norisinājās Augusta Dombrovska mūzikas skolā Rīgā. Dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore Ligita Zemberga, docētājs Juliuss Kurausks un lektors Kaspars Zemītis, kā arī privātās mūzikas skolas "BJMK Rokskola" dibinātājs un ģitārspēles pedagogs Endijs Rožkalns un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas populārās un džeza mūzikas nodaļas vadītājs Māris Kupčs.

Iepriekš:

Ulbrokas, Ādažu un Siguldas jaunie akordeonisti – starp labākajiem Latvijā

Babītes un Ķekavas koklētājām lieliski rezultāti valsts konkursa finālā