13.06.2012 16:46

Mūziķus un dejotājus aicina pieteikt savu performanci "Vides dejai" Piņķos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viena no pagājušā gada "Vides dejas" performancēm. Viena no pagājušā gada "Vides dejas" performancēm. www.starswell.lv

Lai pērn aizsāktais performanču projekts "Vides deja" arī šogad Babītes novada Piņķos izdotos tikpat dinamisks un krāšņs, mūziķi un dejas mīļotāji aicināti pieteikties tam līdz 16. jūnijam.

Projekta idejas pamatā ir performanču veidošana āra apstākļos, dažādās vides vietās, apspēlējot un apdejojot visādus vides objektus un teritorijas, piemēram, parkus, alejas, dzīvokļus, kokus un jumtus. Tā mērķis – lauzt stereotipu, ka deja ir ieslodzīta tikai telpās. Ķermeņa kustību saspēle ar vides objektiem rada pavisam citu nozīmi vietai, kuru līdz šim esam uzlūkojuši tikai kā garāmgājēji.

Tāpat kā pērn, arī šogad iecerētas vairākas performances dažādās Piņķu apkaimes vietās. Vienam priekšnesumam paredzētais laiks – no piecām līdz piecpadsmit minūtēm. Skatītajiem, dodoties uz katru performances vietu, būs iespēja tuvāk iepazīt apkaimi. "Vides dejas 2012" pasākumu godam noslēgs dejas teātrakompānijas "Stars' Well" jaunākā dejas izrāde "TURpinĀJUMS", vēsta 12. jūnija "Babītes Ziņas".

Pieteikuma anketas līdz 16. jūnijam jāsūta uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Anketu var atrast organizatoru vietnē www.starswell.lv.