15.02.2016 12:57

Babītes un Ķekavas koklētājām lieliski rezultāti valsts konkursa finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes un Ķekavas koklētājām lieliski rezultāti valsts konkursa finālā arhīvs

Babītes mūzikas skolas un Ķekavas mūzikas skolas audzēknes sasniegušas lieliskus rezultātus Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu koklētāju valsts konkursa finālā, trijās jaunākajās grupās iekļūstot laureātu pulkā.

Latvijas Nacionālais Kultūras centra rīkotā izglītības programmas "Stīgu instrumentu spēle–Kokles spēle" audzēkņu valsts konkursa fināls divas dienas norisinājās Augusta Dombrovska mūzikas skolā Rīgā. Dalībnieku māksliniecisko un tehnisko sniegumu sešās grupās vērtēja žūrija – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētā profesore Ligita Zemberga, docente Teiksma Jansone un docētāja Jekaterina Suvorova, kā arī komponiste un izpildītājmāksliniece Līga Ančevska.


Latvijas labāko jauno koklētāju konkursā I grupā (1.-2. klases) absolūti labāko sniegumu nodemonstrēja Ķekavas mūzikas skolas pedagoģes Ramonas Davidones audzēkne Emīlija Stāmere, kura ieguva pirmo vietu. Trešās pakāpes diplomu šajā grupā saņēma Roberta Indričāne no Babītes.

Babītes mūzikas skolas pedagoģes Valdas Bagātas audzēknes Kristīne Tukre un Alise Paula ieguva arī pirmās divas vietas III grupā (5.-6. klases), bet II grupā (3.-4. klases) Elizabete Pliene ierindojās trešajā vietā un Kristīne Kozlovska saņēma atzinības rakstu.

Jau ziņots, ka iepriekš Ulbrokas kultūras namā notikušajā jauno akordeonistu valsts konkursa finālā starp laureātiem iekļuva Ulbrokas mūzikas un mākslas skolas, Ādažu mākslas un mūzikas skolas, kā arī Siguldas mākslu skolas "Baltais flīģelis" audzēkņi. Pavisam drīz savas prasmes valsts konkursā demonstrēs Latvijas labākie jaunie ģitāristi.

Jāatgādina, ka finālā pulcējas paši labākie jaunie mūziķi no visas Latvijas, kuri jau pārvarējuši konkursa atlases kārtas mūzikas skolā un reģionā vai mūzikas vidusskolā.