13.06.2012 09:29

Līvmanes vētrainie dzīves līkloči vīsies caur Lēdurgu

Autors  Elīna Kondrāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai atrastu ceļu vienam pie otra, aktieriem Akvelīnai Līvmanei un Jurim Kalniņam nāksies līkumot cauri dzīves līkločiem izrādē "Tūsteps ar čemodānu fonā".

Izrāde Krimuldas novada Lēdurgas kultūras namā 13. jūnijā pulksten 19 sola gan asaras, gan smieklus.

A. Līvmane stāsta, ka ideja par izrādes iestudēšanu radusies tās režisorei Indrai Vaļeniecei. Tas ir stāsts par diviem cilvēkiem, kuri labākajos gados palikuši vieni. Atraitnei Kristīnei Hermanis, kurš ir ģimenes draugs un arī atraitnis, piedāvā sākt visu no sākuma.

"Ceļš vienam pie otra nav vienkāršs. Ir sarežģīti visu mūžu būt ģimenes draugiem un pēkšņi mainīt savstarpējo attieksmi vienam pret otru," teic aktrise, tomēr uzsver, ka izrādes gaitā būs arī komiski mirkļi, par kuriem parūpēsies Ralfs un Čaks (Jānis Mūrnieks un Roberts Šilings). "Viņi ir personas, kuras ierodas palīgā Kristīnei pārvākties. Sieviete ar Hermani kopā ir jau gadu, bet viņš joprojām nav viņu bildinājis. Kristīne iespītējas un pamet viņu. Tas rada pārpratumus un komiskas situācijas."

A. Līvmane stāsta, ka Lēdurgas kultūras namā uzstāsies pirmo reizi. "Uzstājoties uz jaunas skatuves, ir nepieciešams radošums, jo katra skatuve ir citādāka un ne vienmēr iespējams uz tās spēlēt un pārvietoties tieši kā mēģinājumos."