10.02.2016 13:57

Ulbrokas, Ādažu un Siguldas jaunie akordeonisti – starp labākajiem Latvijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas, Ādažu un Siguldas jaunie akordeonisti – starp labākajiem Latvijā www.lnkc.gov.lv

Otrdien vēlu vakarā Ulbrokas kultūras namā noslēdzās divas dienas ilgušais Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas "Taustiņinstrumentu spēle – Akordeona spēle" audzēkņu valsts konkursa fināls.

Ulbrokā bija pulcējušies paši labākie jaunie akordeonisti no visas Latvijas, jo mūzikas skolu audzēkņi, kuri piedalījās finālā, jau bija pārvarējuši konkursa divas kārtas (mūzikas skolā un reģionā), bet mūzikas vidusskolu audzēkņi vienu – atlases kārtu mūzikas vidusskolā.


Konkursa fināla dalībnieki bija sadalīti sešās grupās un atskaņoja dažāda stila un laikmeta skaņdarbus. Uzstāšanās tehnisko un māksliniecisko izpildījumu vērtēja konkursa žūrija – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents Jurijs Rižovs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pieaicinātā docētāja Līga Catlaka, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektors Artūrs Noviks un akordeonists Kaspars Gulbis.

Žūrijas vērtējumā vairākas godalgotās vietas ieguva Pierīgas mūzikas skolu audzēkņi, liecina konkursa rīkotāju – Latvijas Nacionālā kultūras centra – sniegtā informācija.

Otrajā grupā, kurā savu māku rādīja 2.–3. klašu skolēni, pirmo vietu ieguva Zita Toma no Ādažu Mākslas un mūzikas skolas (pedagogs Regīna Rūrāne) un trešo vietu – Kristiāns Lelis no Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" (pedagogs Vineta Golubkova).

Divi laureāti arī starp mājiniekiem, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas skolotājas Anitas Riekstas audzēkņiem. Trešajā grupā (4.–5. klases) pirmo vietu ieņēma Iļja Talatins, bet ceturtajā grupā (6.–7. klases) otro vietu – Taisija Kožarina.

Šis bija pirmais no trim valsts konkursa fināliem, kuros piedalās Latvijas mūzikas skolu un vidusskolu labāko audzēkņi. Šajā mācību gadā mūzikas izglītības iestādēs notiek audzēkņu valsts konkursi arī izglītības programmās "Stīgu instrumentu spēle – Kokles spēle" un "Stīgu instrumentu spēle – Ģitāras spēle", kā arī programmā "Mūzikas vēsture un teorija".

Jau 11. un 12. februārī Augusta Dombrovska mūzikas skolā savu sniegumu demonstrēs Latvijas labākās jaunās koklētājas un koklētāji, viņu vidū Babītes mūzikas skolas, Ķekavas mūzikas skolas un Sējas mūzikas un mākslu skolas audzēknes.