11.01.2016 15:05

Sējas novadā sala spelgonī notiek Aika Karapetjana filmas "Pirmdzimtais" filmēšana

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sējas novadā sala spelgonī notiek Aika Karapetjana filmas "Pirmdzimtais" filmēšana publicitātes un Laura Breimane

Kāda pamesta māja Sējas novadā netālu no Lojas ciema izraudzīta par topošās Aika Karapetjana spēlfilmas – trillera "Pirmdzimtais" filmēšanas vietu. Tieši tur šobrīd, pašā aukstākajā ziemas posmā, notiek intensīva ārskatu filmēšana mežā un uz aizsaluša ezera.

Kā portālam "Aprinķis.lv" pastāstīja Sējas novada pašvaldības pārstāve Laura Breimane, mazo namiņu netālu no Lojas ciema, kurā šobrīd notiek filmēšana, topošās spēlfilmas veidotāji atraduši paši. Vienīgi, tā kā šis mājoklis nav apdzīvots, producenti bija lūguši pašvaldības palīdzību saziņai ar ēkas īpašniekiem, lai varētu vienoties par tā izmantošanu filmēšanas vajadzībām.

Pēc L. Breimanes teiktā, filmēšana Sējā notikusi pagājušajā nedēļā un turpināsies arī šonedēļ. Proti, līdz šim pie neapdzīvotās ēkas, kas atrodas meža biezoknī, nofilmētas ārskati, bet šajā nedēļā plānots uzņemt ainu, kur aktieris ielūzt ledū.

"Jāteic, esam ļoti laimīgi par šo negaidīto salu," – par nupat nofilmētajām ainām Sējas novada mežā stāsta filmas producents Roberts Vinovskis - "ja nebūtu tā palaimējies ar laika apstākļiem, mēs būtu pamatīgās "ziepēs" - visu neparasti silto decembri bažīgi turējām īkšķus, gaidot sniegu, jo bez īsta sniega un ar ledu klāta ezera šī varētu kļūt par ļoti dārgu filmu," smejas producents.

Viņš arī norāda, ka filmas uzņemšana ar pārtraukumiem turpināsies līdz šī gada vasarai, bet uz ekrāniem tā nonāks nākamā gada sākumā. Galvenās lomas atveido Kaspars Znotiņš, Maija Doveika un Kaspars Zāle.

Filma "Pirmdzimtais" būs stāsts par vidēja vecuma inteliģentu, kurš, cenšoties atjaunot savu reputāciju sievas acīs, ko jūtas zaudējis pēc nepatīkama incidenta ar laupītāju, nejauši izdara slepkavību. Un ar laiku sāk saskatīt noslēpumainas sakarības starp mirušo, sievas grūtniecību un noslēpumainu šantāžistu, kurš viņu spiež rīkoties pret paša gribu.

Filmas režisors Aiks Karapetjans ir viens no Latvijas talantīgākajiem jaunās paaudzes režisoriem. Par diplomdarba filmu Latvijas Kultūras akadēmijā - īsfilmu "Riebums" - viņam tika piešķirta nacionālā balva "Lielais Kristaps" kategorijā "Labākā īsfilma". Savukārt viņa debijas spēlfilmas "Cilvēki tur" pirmizrāde notika prestižajā Karlovi Vari starptautiskajā kino festivālā. Bet otrā režisora spēlfilma, šausmu žanra darbs "M.O.Ž" šobrīd tiek izrādīta kinoteātros ASV.

"Pirmdzimtais" būs Aiks Karapetjana trešā spēlfilma un trešā sadarbība ar "Studiju Lokomotīve", producentu Robertu Vinovski un operatoru Jāni Eglīti, kurš 2014. gadā Nacionālajā kino festivālā "Lielais Kristaps" saņēma balvu kā labākais operators.