11.06.2012 17:35

Fotoreportāža: Ķekavieši lustējas Dziesmu un deju svētkos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Fotoreportāža: Ķekavieši lustējas Dziesmu un deju svētkos "Delfi.lv aculiecinieks"

Saule un polka - tā īsumā varētu raksturot 9. jūniju Ķekavā, kad tur ar dziesmām un dejām tika svinēti novada svētki.

Ieskatu pasākumā ar bāgātīgu bilžu klāstu piedāvā "Delfi.lv aculiecinieks".

Ķekavas novada svētkus kopumā apmeklēja vairāk nekā 2000 iedzīvotāju, norāda pašvaldība. Dižkoncertā "Lai dejam, Lai skanam, Lai augam!" uzstājās vairāki kolektīvi un dalībnieki - no bērnudārza "Ieviņa" un "Bitīte", Ķekavas un Baložu vidusskolām, Pļavniekkalna sākumskolas un Ķekavas kultūras nama. "Lai skanam" uzstājās Ķekavas novada jauniešu simfoniskais orķestris, "Lai augam"- kopā ar Ķekavas mūzikas skolas pūtēju orķestri, mūsdienu deju grupām no privātās pamatskolas "Gaismas Tilts 97", "Lexsu" un "Mirāžu" no Baložiem un "Oglītēm" no Katlakalna.

Ar 14 dejām, kurās tika ietvertas dažādas polkas, priecēja Ķekavas novada Kultūras aģentūras deju kolektīvi "Katlakalns", "Savieši", "Baloži", "Zīle" un "Sidrabaine", kurus muzikāli pavadīja kapela "Klabatas". To visu kopā salika un vadīja Lilija un Edgars Lipori. Koncerta izskaņā dziedāja Ķekavas novada kopkoris – jauktie kori "Zemdega", "Mozaīka", sieviešu koris "Daugaviete" un vīru koris "Ķekava".

Jauks pārsteigums Ķekavas novada iedzīvotājiem bija meitenes Pīlādžodziņas, simbolizējot Ķekavas novada talismanu pīlādzi, kas draudzības, laimes un miera simbols, kura mērķis ir veidot spilgtu tēlu, kas veicinās Ķekavas novada atpazīstamību.

Interesantās instalācijās bija izvietoti dažādu karikatūras mākslinieku darbi un Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūras dzīve fotofiksācijā, kur daudzi iedzīvotāji varēja atpazīt arī sevi.

Amatnieku tirdziņš bija plaši pārstāvēts ar sieriem, aveņu un upeņu vīnu, dažādām sukādēm, tamborējumiem, adījumiem, lina, māla un koka izstrādājumiem.

Gan bērniem, gan pieaugušajiem bija iespēja piedalīties dažādās atrakcijās. Izmēģināt savus spēkus uzkāpjot 7,5 augstā klinšu sienā, veikt nobraucienus ar trīsi pāri Ķekaviņas upītei, mezglu skolā apgūt vairāk kā 10 mezglu veidus un pārbaudīt savas prasmes braucot ar kartingu.

Pasākuma vakara daļa sākās ar rokkoncertu – "Bliez no bedres!", kurā piedalījās četras grupas. Šogad uzvaras laurus plūca pagājušā gada skatītāju simpātijas balvas ieguvēji - grupa "The citizens". Savukārt skatītāju simpātiju šoreiz saņēma grupa "Sirdskrampji".

Vakara noslēgumā iedzīvotāji sagaidīja lielisko grupu "Labvēlīgais tips", kad māksliniekiem, sadarbojoties ar klausītājiem, skanēja emocionāli pozitīvs koncerts.