09.06.2012 07:29

Ķekaviešus izklaidēs vietējais "labvēlīgais tips"

Autors  Agnese Dzene
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Grupa "Labvēlīgais tips" Pierīgā ir kā vietējie – juridiski grupa reģistrēta Carnikavā, bet viens no dalībniekiem – trompetists Oskars Ozoliņš – dzimis un audzis Daugavas otrā krastā, Ķekavā.

Sestdien "Labvēlīgais tips" uzstāsies Ķekavas novada svētku noslēguma ballē, un Oskars atzīst – spēlēt savā pilsētā ir papildu atbildības nasta. "Tā būs interesanta pieredze un jaunas emocijas." Oskars atzīst, ka bijuši uzaicinājumi spēlēt vietējās ballītēs, "bet esmu "Labvēlīgā tipa" patriots. Kad ir ballīte, tad es viennozīmīgi spēlēju tikai ar grupu," saka mūziķis.

Ikdienā Oskars ir aizņemts skolas solā, joprojām apgūstot trompetes spēli Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļā. Paralēli tam ķekavietis aktīvi darbojas dažādos džeza mūzikas sastāvos. "Spēlēju ļoti dažādus mūzikas stilus un žanrus, sākot no roka un beidzot ar klasiku."

Oskars stāsta, ka, pateicoties jaukajam grupas sastāvam, arī zaļumballēs spēlēt neapnīk: "Ja arī pasākums ne īpaši izdevies vai viss apnicis, blakus ir cilvēki, kas uzmundrina, un ir patīkami ar viņiem kopā atrasties uz skatuves."

Oskars nezina, kura no "Labvēlīgā tipa" dziesmām vislabāk piestāvētu Ķekavai, taču viņš atklāj, kura ir viņa mīļākā dziesma: "To sauc "Es nav redzējis tevi jau sen", jo šajā dziesmā man ir vairāki solo posmu un varu izpausties."

Kopumā šo nedēļu Oskars raksturo kā ļoti saspringtu – ceturtdienas vakarā Latvijas Radio 4 kopā ar dāņu komponistu, pianistu Nikolaju Bensonu un "City Jazz Big Band" bija tiešraides koncerts, bet kopā ar džeza grupu "Very Cool people" uzstāšanās bāra "Shot cafe" piecu gadu jubilejas svinībās Rīgā. Savukārt piektdien Oskara ceļš veda uz Lielvārdi, sestdien gaidāms jau minētais koncerts Ķekavā, bet svētdien dažādi mēģinājumi.