09.12.2015 14:15

Dzintaru koncertzālē Ziemassvētku sajūtu uzburs koncerti un unikāls gaismas šovs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dzintaru koncertzālē Ziemassvētku sajūtu uzburs koncerti un unikāls gaismas šovs www.dzintarukoncertzale.lv

Svētku laikā atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies pirmais "Ziemassvētku festivāls", kura atklāšanu izgaismos un līdz pat 20. decembrim festivālu apmeklētājus iepriecinās režisora Roberta Rubīna veidotais gaismas šovs, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Jūrmalas pašvaldībā.

Stāstot par iecerēto šovu "Gaismas toņu mistērija", režisors R.Rubīns uzsver, ka tās nebūs parastas video projekcijas, bet gan precīza vēsturiskās Dzintaru koncertzāles fasādes video apzīmēšana.

"Ņemot vērā ēkas vizuālās nianses, tiek radīts īpašs, 3D animēts video stāsts par Jūrmalu un Dzintaru koncertzāli ceļojumā cauri laikiem. Stāsts iesāksies ar jūru un nelielu zvejnieku mājiņu jūras krastā. Tad, mainoties gadalaikiem – no pavasara uz vasaru, no vasaras uz rudeni, no rudens uz ziemu, mainās arī viss apkārtējais, ko iedvesmo un pavada dabas elementi – vējš, viļņi, saule, sniegs. Līdz pašās beigās cauri gadsimtiem mēs nonākam līdz Dzintaru koncertzālei tās šīsdienas veidolā," klāsta R.Rubīns.

Šo priekšnesumu papildinās arī gaismas, kas izgaismos teritoriju un koncertzāles pārējo daļu, kā arī muzikālais pavadījums un skaņas efekti, radot multimediālu priekšnesumu, ko cilvēki varēs baudīt kopā ar karstvīnu un piparkūkām.

"Gaismas toņu mistērija" ir daļa no Dzintaru koncertzāles pirmā Ziemassvētku festivāla, un ikvienam interesentam to būs iespējams baudīt bez maksas katru vakaru no 16. līdz 20. decembrim no plkst. 18 līdz 23.

Vienlaikus Dzintaru koncertzāles "Ziemassvētku festivāla" ietvaros no 16. decembra līdz 7. janvārim notiks arī vairāki koncerti. Tie klausītājiem piedāvās krāšņu muzikālo programmu – sākot no šarmanti liegiem franču šansoniem, Raimonda Paula un Gija Kančeli kino mūzikas, Volfganga Amadeja Mocarta, Johana Sebastiana Baha un Pētera Čaikovska melodiskajiem skaņdarbiem, līdz Arvo Perta un Valentīna Silvestrova sirds mūzikai un pareizticīgo Ziemassvētku nakts apgarotajiem dziedājumiem. Vairāki koncerti "Ziemassvētku festivālā" būs īpaši veltīti arī bērniem.