17.12.2015 13:47

FOTO: Latvijas dievnamos uzplaukst leduspuķes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Latvijas dievnamos uzplaukst leduspuķes publicitātes

Aicinot ieraudzīt leduspuķes savā logā un ieklausīties sevī, Nacionālā teātra aktrises Dita Lūriņa un Zane Dombrovska dodas pie klausītājiem, lai Ziemassvētku klusumā īpašā kamersastāvā Latvijas dievnamos izdziedātu mūziķa Aigara Voitišķa dziesmu ciklu ''Leduspuķes Tavā logā''.

Tie ir akustiski koncerti, kuros skan dažādos laikos tapuši Aigara Voitišķa ziemas un Ziemassvētku tematikai veltīti skaņdarbi ar dzejnieka Pētera Brūvera, Vizmas Belševicas, Ingus Ulmaņa un citu autoru vārdiem, pavēstīja rīkotāji. Aktrišu dziedājumu papildina ne vien paša autora Aigara Voitišķa, bet arī Ginta Solas ģitāras akustiskais skanējums. Koncerta laikā izskan arī vairāki instrumentālie skaņdarbi no Ginta Solas albuma ''Ziema''.


"Katrs mākslinieks ar savu klātbūtni kopējā skanējumā un sajūtās ienes kaut ko jaunu un nebijušu. Mūziķu un aktieru kopdarbā, ko radīs jaunais kamersastāvs, vēlamies klausītājā raisīt sajūtas, kas aicina uz pārdomām šajā laikā, neieslīgstot skumjās, bet radot katrā personīgu spēcīgu pārdzīvojumu," saka Aigars Votišķis.

Savukārt dziedošā aktrise Dita Lūriņa koncertu sajūtas raksturo šādi: "Mūsdienās palicis tik maz logu, kuros vēl zied leduspuķes. Leduspuķes man atgādina bērnību, liek ilgoties pēc sniegotas ziemas. Tas ir stāsts par mūsu ilgām, par to, ko mēs katrs meklējam, par ieklausīšanos sevī, par to, kā piepildīt savu dzīvi, esot patiesam pret sevi."

Koncertu sērija sākās 15. decembrī Ventspils baptistu baznīcā. 22. decembrī plkst. 20 leduspuķes ziedēs Kuldīgas Annas baznīcā, 26.decembrī plkst. 18 – Rīgas Jaunās Svētās Gertrūdes baznīcā, 26. decembrī plkst. 21 – Baltezera baznīcā, 27. decembrī plkst. 18 – Cēsu Sv. Jāņa lauku ev. lut. baznīcā, 27. decembrī plkst. 21 – Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā.

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīzes" kasēs. Organizatori aicina tās iegādāties savlaicīgi, jo klausītāju vietu skaits baznīcās ir ierobežots un biļetes var kļūt dārgākas.