11.11.2015 12:33

Babītes jaunais čellists plūc laurus starptautiskā konkursā Kauņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlā no kreisās: skolotāja Anita Roze, čellists Maksims Skibickis un koncertmeistare Ļubova Markulāne. Attēlā no kreisās: skolotāja Anita Roze, čellists Maksims Skibickis un koncertmeistare Ļubova Markulāne. J. Skibicka

Jaunais čellists un Babītes mūzikas skolas audzēknis Maksims Skibickis nupat ieguvis trešo vietu starptautiskajā jauno mūziķu konkursā Kauņā, portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja mūzikas skolas direktores vietnieks Česlavs Grods.

Viņš norādīja, ka starptautiskais jauno mūziķu konkurss "Kaunas Sonorum 2015", kas pulcēja dalībniekus no Lietuvas, Latvijas, Krievijas, Polijas, Ukrainas un Somijas, norisinājās aizvadītajā nedēļas nogalē. Un šajā konkursā savu meistarību pierādīja arī Babītes mūzikas skolas čella klases audzēknis Maksims Skibickis.

"Tā kā konkursā gan vijoles, gan čelli tika vērtēti vienā grupā, Maksimam bija ievērojama konkurence – 34 mūziķi, katrs ar savu pieredzi, meistarību un vēlmi uzvarēt. Tomēr, neskatoties uz to, ka Maksims čellu spēlē tikai divarpus gadus, viņa sniegums bija ļoti kvalitatīvs, kas ļāva ierindoties viņam trešajā vietā, bet no klausītājiem saņemt vētrainus aplausus," norāda mūzikas skolas direktores vietnieks Č.Grods.

Pērn Babītes Mūzikas skolai apritēja 20 gadi, un šo gadu laikā paveikts patiešām daudz. No mazas Jūrmalas Mūzikas skolas filiālītes skola izaugusi par nopietnu mūzikas mācību iestādi. Skolas audzēkņi ik gadu saņem apbalvojumus dažādos konkursos, festivālos un skatēs, turklāt liela daļa no viņiem turpina mācības gan mūzikas vidusskolās, gan mūzikas augstskolās Latvijā un ārpus tās.