08.11.2015 15:06

Negaidīti patriotisks Mielava koncerta noslēgums

Autors  Marta Ūdre
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Negaidīti patriotisks Mielava koncerta noslēgums publicitātes

Koncerts bija jau noslēdzies. Skanēja vētraini aplausi vēl labu brīdi pēc grupas atvadīšanās, un šķita, ka dažreiz zvaigznēm raksturīgā "bonusa dziesma" šoreiz neskanēs. Ainars Mielavs atgriezās nu jau viens bez grupas un sāka bez pavadījuma dziedāt "Nevis slinkojot un pūstot".

Skatuvi mākslinieks atstāja, pārmezdams krustu un teikdams vārdus "Dievs, svētī Latviju!".

Tas notika piektdienas vakarā, kad "Mielavs un pārcēlaji" jaunā albuma "Atsaukties" koncerttūres ietvaros viesojās Siguldā. Koncerts bija plaši apmeklēts, grupa izpildīja gan dziesmas no jaunās plates (kā to dēvē pats Mielavs), kā arī senākus, publikai zināmākus skaņdarbus.

Bija jāpaiet laikam, lai latviešu sabiedrība atmaigtu pret Ainaru Mielavu pēc tam, kad viņš 2010. un 2011. gadā koncertēja 9. maija svinībās. Šo soli Ainars Mielavs vismaz publiski joprojām nav nožēlojis, tomēr pārsteigumus pretrunīgais mākslinieks vismaz pēdējos gados sagādā pavisam atšķirīgos veidos.

Apmēram pirms gada Ukrainas notikumu kontekstā Ainars Mielavs paziņoja, ka ir vīlies Latvijā dzīvojošajos krievos un krieviski runājošajos. Daudzi šo Mielava stāstījumu uztvēra kā atvainošanos par 9. maiju.

Šoreiz daudzus siguldiešus pārsteidza Mielava un viņa pārcēlāju koncerta noslēgums. Tā vietā, lai atskaņotu kādu no savām populārākajām dziesmām, Mielavs izvēlējās nodziedāt "Nevis slinkojot un pūstot". Viņš arī aicināja negausties un novērtēt to, kas mums ir, jo "nav labākas vietas pasaulē, kur dzīvot, kā Latvija".

"Mielavs un pārcēlāji" koncerttūres ietvaros notiks vēl 7 koncerti ar noslēgumu Rīgā, mūzikas namā "Daile", 30. decembrī.