28.10.2015 10:37

Amizanti un priecīgi: muzikālā komēdija "Septiņas vecmeitas" Mālpilī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Amizanti un priecīgi: muzikālā komēdija "Septiņas vecmeitas" Mālpilī publicitātes

"RaCoco" teātris piedāvā Tijas Bangas lugu trīs cēlienos "Septiņas vecmeitas", kas būs skatāma 31. oktobrī Mālpils kultūras centrā. Tā ir viena no kulta statusu ieguvušajām lugām Latvijā, kas piedzīvojusi ļoti daudz iestudējuma versiju gan uz profesionālo, gan amatieru teātru skatuvēm.

Lugas darbība risinās pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados. Kādā pansijā dzīvo četras sievietes, kurām dzīve ir iegrozījusies tā, ka visas palikušas vecmeitās, tomēr vēlēšanās būt mātēm un tieksme par kādu rūpēties, ņem virsroku. Pateicoties apstākļu sakritībai, viņu pansijā dzīvo trūcīgs, jauns mākslinieks Pūpēdītis, kurš tad arī kļūst par vecmeitu rūpju objektu. Šīs rūpes un pārspīlētā mātišķā mīlestība aiziet tik tālu, ka nabaga jaunais mākslinieks gandrīz jau vairs nav sava likteņa noteicējs.

Tajā pašā laikā ielas pretējā pusē dzīvo divas māsas, kuru dzīves līkloči arī vijušies tā, ka abas palikušas vecās meitās, un viņas par savu rūpju objektu izvēlējušās pieņemto audžumeitu Renāti. Un, kā jau skaistās pasakās, kur jauni cilvēki, tur mīlestība, it sevišķi, ja dzīvokļu logi ir tieši pretī viens otram...

Vai mīlas ceļš būs gluds vai arī ērkšķiem kaisīts? To, vai abi jaunieši vecmeitas apvienos lielā, laimīgā ģimenē vai divās karojošās nometnēs, skatītāji varēs uzzināt izrādē "Septiņas vecmeitas".

Olga Dreģe par izrādi saka: "Lai sievietes paraugās uz sevi no malas un pasmaida par savām aplamībām, ko pielaidušas līdz sirmam vecumam! Kundzes gados, kas ārkārtīgi tur važās savus vīrus un bērnus, lai paskatās, ka tas kādreiz var aplami nostrādāt arī šajos laikos. Aktrise būdama, Tija Banga to jauki ir ilustrējusi. Tas ir amizanti un priecīgi."

Režisora Ivara Lūša izrādē vecmeitu lomās iejutīsies Latvijā labi pazīstamās aktrises Olga Dreģe, Velta Straume, Raimonda Vazdika, Laila Kirmuška, Jūlija Ļaha, Dace Makovska, Ginta Krievkalna vai Liene Šomase, Maija Romaško un vienīgais vīrietis šajā rožu dārzā – Juris Jope vai Emīls Kivlenieks. Pie klavierēm – Gints Žilinskis vai Ēriks Avotiņš.

Izrādē skanēs Elgas Īgenbergas mūzika Normunda Jakušonoka aranžējumā ar Arnolda Auziņa dziesmu tekstiem.

Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 7 eiro, izrādes dienā – 9 eiro. Biļetes var iegādāties Mālpils kultūras centrā un "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.