02.10.2015 11:38

Salaspils bērnu vijolnieku ansamblis ieskaņojis animācijas filmu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils Mūzikas un mākslas skolas vijolnieku ansamblis Rīgas ierakstu studiju "Lauska”, ieskaņojot animācijas fimiņu. Salaspils Mūzikas un mākslas skolas vijolnieku ansamblis Rīgas ierakstu studiju "Lauska”, ieskaņojot animācijas fimiņu. salaspilsmms.lv

Salaspils Mūzikas un mākslas skolas vijolnieku ansamblis kopā ar bērnu vokālo grupu "Pogas" no Limbažiem ieskaņojuši animācijas filmu "Lustīgi, kustīgi Ungurmuižā".

Kā portāls "Aprinķis.lv" uzzināja pašvaldībā, animācijas filmiņu "Lustīgi, kustīgi Ungurmuižā" veidojuši tie bērni no visas Latvijas, kas šovasar apmeklēja skolēnu mūzikas, animācijas, vēstures un restaurācijas izzinoši radošās darbnīcas.

Šajās darbnīcas animatores Daces Liepas un režisores Māras Liniņas vadībā, fantazējot, zīmējot, krāsojot un fotografējot, bērni apguvuši animācijas pamatprincipus un uzbūruši paši savu pasaciņu par Ungurmuižas tējas namiņu.

Animācijas filmiņā tējas namiņš tiek saukts Lustūzi un izrādās, ka tas ir rātns un mierīgs tikai tad, kad strādā Ungurmuižā par tējas namiņu. No darba brīvajā laikā tējas namiņš atdzīvojas un dodas meklēt draugus un jaunus piedzīvojumus.

Mūziku šai animācijas filmiņai ieskaņojis Salaspils Mūzikas un mākslas skolas vijolnieku ansamblis. Bērni speciāli šim notikumam bija apguvuši divus J. S. Baha menuetus, kuri ļoti labi piestāv barokālajai Ungurmuižai un Tējas namiņa piedzīvojumiem.

Savukārt bērnu vokālā grupa "Pogas" no Limbažiem iedziedāja vadītājas Daces Robules speciāli filmai sacerētu dziesmu "Tējas namiņš" Uģa Vītiņa aranžējumā. Tāpat "Pogu" meitenes ne tikai iedziedāja, bet arī ierunāja daļu no filmas tekstiem.

"Viss izdevās lieliski! Ungurmuižas Tējas namiņš tagad filmā ne tikai dancos, bet arī dziedās un runās," priecājās projekta vadītāja un animatore Dace Liepa. Savukārt Limbažu Bērnu un jauniešu centra vadītāja Sigita Upmane norāda, ka darbs pie animācijas filmiņas ierakstu studijā mazajiem salaspiliešiem un limbažniekiem ļāvis izbaudīt, kāda ir mūziķa ikdiena.

Animācijas filmas pirmizrādē notiks sestdien, 3. oktobrī Ungurmuižā plkst. 15. Filmas pirmizrādē koncertu sniegs Salaspils Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un Limbažu bērnu vokālā grupa "Pogas". Savukārt Salaspilī šo un daudzas citas Salaspils bērnu veidotās filmiņas šī projekta ietvaros varēs redzēt Mārtiņdienā, 25. oktobrī Salaspils kultūras namā "Rīgava".