14.09.2015 10:44

Carnikavas pašdarbinieki priecē Ērgļu novada ļaudis

Autors  Aina Liepiņa
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

5. septembrī Carnikavas novada teātra studija "Nagla" bija uzaicināta uz Rūdofa Blaumaņa mājām "Brakos", lai ar režisora Zigurda Neimaņa iestudēto R. Blaumaņa lugu "Zagļi" priecētu Ērgļu novada ļaudis.

Uz izrādi bija ieradies ievērojams skaits skatītāju. Pasākums, kuru kuplināja Anitas Vestmanes vadītā folkloras kopas "Cēlāji", izvērtās ne tikai par brīvdabas izrādi, bet par sirsnīgu skatītāju un izpildītāju sadziedāšanos, piedalīšanos izrādē ar labvēlību no pirmā līdz pēdējam izrādē teiktajam vārdam.

Folkloras kopas gaumīgie muzikālie iestarpinājumi, sadziedāšanās ievadi, darbības paspilgtināšana un apskaņošana nebūt ne vieglajos brīvdabas apstākļos – tas ir visas kopas un vadītājas garo mēģinājumu un uzņēmības rezultāts.

Ļoti žēl, ka folkloras kopas dalībnieki nevarēja piedalīties pilnā sastāvā, tādēļ daudz kas no Anitas iecerētā palika tikai vīzijas līmenī. Pārstāvēja taču novada godu, jo mūsējos vienīgos no visas valsts izvēlējās "Braku" vadība (pat valsts mērogā pēc Dziesmu svētkiem tiem, kas brīvo laiku velta, lai iepriecētu citus, dod brīvu veselu dienu).

Zigurds Neimanis, liekas, panācis to, ko dažs režisors nepanāk pat ar profesionāliem aktieriem. Ikkatrs vārds tika izteikts precīzi, ikkatra frāze sadzirdama pat pēdējās skatītāju rindās.

"Braku" ļaudis Annas Kuzinas un Zintas Saulītes vadībā bija sarūpējuši jauku vakarēšanu saimes istabā ar gardiem cienastiem un sadziedāšanos ar viņu folkloras kopu "Pulgosnieši", ko vada Inese Maltavniece.

Sirsnīgā attieksme, daudzie puķu pušķi un aicinājums braukt atkal liecināja, ka Carnikavas pašdarbinieki ir viena no mūsu tautas vērtībām.