04.09.2015 15:04

Babītes koklētāji plūc laurus Pasaules folkloras čempionātā

Autors  Apriņķis.lv/babite.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Babītes koklētāji plūc laurus Pasaules folkloras čempionātā www.facebook.com/kokletajiBALTI

Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis "Balti" ar zelta medaļu, čempiona titulu, šī gada festivāla īpašo balvu, kā arī ar apbalvojumu "Zelta Orfejs" atgriezušies no Bulgārijā notikušā piektā Pasaules folkloras čempionāta "World Folk 2015",

Koklētāju ansambļa "Balti" vadītāja Valda Bagāta pavēstīja, ka festivālu augusta beigās vairākās Bulgārijas pilsētās ar UNESCO atbalstu rīkoja Pasaules un Eiropas folkloras festivālu asociācijas WAFF un ERAFF. Kopumā čempionātā piedalījās 90 kolektīvi un individuālie dalībnieki, kopumā vairāk nekā 2000 dalībnieku no 20 valstīm. Čempionāts notika deviņās kategorijās un divās vecuma grupās.

Koklētāju ansamblis "Balti" piedalījās folkloras instrumentālo grupu kategorijā (Folklore Instrumental groups) un ieguva zelta medaļu, čempionu titulu, Eiropas Folkloras akadēmijas (Euro Folk Academy) speciālbalvu un balvu " Zelta Orfejs". Ansamblis arī tika nominēts "Grand Prix" balvai, taču par tās ieguvēju kļuva tautas deju ansamblis no Polijas "Poligrodzianie".

Latviju čempionātā pārstāvēja arī tautas deju ansamblis "Līksme" no Daugavpils un "Pastalnieki" no Jēkabpils.

"Prieks par augsto novērtējumu, taču vēlos piebilst, ka piedalīšanās čempionātā ir neaizmirstams notikums pašiem dalībniekiem, kuri jutās milzīgi Latvijas un sava novada patrioti," atzina V. Bagāta.