30.07.2015 10:30

Babītes deju kolektīvs "Dārta" desmitgadi atzīmē jaunos tautastērpos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Babītes deju kolektīvs "Dārta" desmitgadi atzīmē jaunos tautastērpos publicitātes

No Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) iegūtais finansējums devis iespēju Babītes novada vidējās paaudzes deju kolektīvam "Dārta" desmitgadi atzīmēt nule iegūtajos Latgales novada tautastērpos.

Pēdējās sezonās "Dārta" īpaši pievērsusies Latgales novada dejām, kas bijis jauns radošais izaicinājums kolektīvam, informēja deju kolektīva atbalsta biedrības pārstāve Evelīna Vanaga. Lai iegūtu labāku izpratni par Latgales kultūras un dejas tradīciju, "Dārta" rīkoja deju nometni Latgalē, kas sniedza iespēju gūt padziļinātu interesi un priekšstatu par latgaliešu kultūras vērtībām un raksturīgākajām iezīmēm.

Savu ideju par koncertprogrammu ar Latgales dejām "Dārta" bija pieteikusi Eiropas Lauksaimniecības fondam lauku attīstībai, un tagad, īstenojot projektu "Latgales novada tautas tērpi deju kolektīvam "Dārta"" un saņemot šī fonda finansējumu, Babītes dejotāji var lepoties ar nupat iegūtajiem Latgales novada tautastērpiem.

SIA "Musturi" radītos tautastērpus varēja novērtēt horeogrāfes Lilijas Liporas un kolektīva vadītāja Laura Siliņa iestudētajā koncertuzvedumā "Īsa pamācība mīlēšanā" šī gada 20. jūnijā Piņķu futbola laukumā.

Pateicoties Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Babītes novada pašvaldības piešķirtajam finansējumam, jau 2011. gadā "Dārta" varēja iegādāties skaistos Nīcas tautastērpus, kuri vairākkārt izmantoti dažādu koncertprogrammu īstenošanā.

"Ieguldījums tautastērpu kolekcijas papildināšanā paver plašākas iespējas ieraudzīt tautastērpa unikalitāti un vērtību, kas tautas dejas sniegumu padara vēl krāšņāku," norāda deju kolektīva atbalsta biedrībā.