09.07.2015 12:38

FOTO: Dejotāji no svētkiem nenogurst

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Dejotāji no svētkiem nenogurst Einārs Binders

Lieliem un maziem Pierīgas dejotājiem, gatavojoties lielajiem koncertiem, "Daugavas" stadiona deju laukumā nākas aizvadīt garas mēģinājumu stundas. Brīvā laika bērniem un jauniešiem tikpat kā nav, taču kāda ballīte vēlos vakaros Upesciema internātpamatskolā, kur daļa Pierīgas dejotāju nakšņo, tiekot sarīkota.

Lai pagūtu uz agrā rīta mēģinājumu "Daugavas" stadionā, mazajiem dejotājiem no Ādažu pirmsskolas izglītības iestāžu deju kolektīva trešdien nācās celties ļoti agri. Autobusā ceļā uz mēģinājumu dažs labs esot vēl bijis samiegojies, taču uz deju laukuma visi smaidīgi, kā jau īstiem māksliniekiem pieklājas.

Vangažu "Pīlādzītim" tautas deju kolektīvu lielkoncertā "Līdz varavīksnei tikt" uzticēts nopietns uzdevums – uz deju laukuma "Daugavas" stadionā jāuzved pārējie pirmsskolas izglītības iestāžu deju kolektīvi.

Meitenes no Babītes 1.–4. klašu grupas deju kolektīva "Bize" rāda, kā pareizi jādejo teciņuspolka griežoties.

Visforšākie Dziesmu svētku pasākumi ir gājiens un lielie koncerti, jo tad mammas un tēti, brāļi un māsas braukšot uz Rīgu skatīties, kādi visi sapucējušies un priecīgi, domā sākumskolas vecuma dejotāji no deju kolektīva "Bize".

Sigulda var lepoties, ka deju kolektīva "Vizbulīte" dejotājas pat pēc nogurdinošiem mēģinājumiem spēj būt smaidīgas un daiļas kā puķes.

Siguldas pilsētas vidusskolas deju kolektīva "Vizbulīte" 7.–9. klašu dejotāji, kā jau skates laureātiem pienākas, lielajā koncertā deju "Zagliņš" izdejos pirmajās rindās.

Turklāt "Vizbulītes" meita tik viegla kā pūka, ka gluži neviļus arī puišiem nākas pacelties teju pusmetru virs zemes.

Sasēduši zālītē, Lēdurgas kultūras nama 7.–9. klašu kolektīva dejotāji atvelk elpu. No sparīgās lēkšanas "Daugavas" stadionā visiem mazliet sāpot kājas. Taču par to satraukties tā īsti neesot laika, jo vakarā dejotājiem no kaimiņu novadiem tikšot nodemonstrēts, ka skaļākās un jautrākās ballītes rīko tieši Lēdurgas jaunieši.

Puiši un meitenes no Ādažu vidusskolas deju kolektīva "Rūta" Upesleju internātpamatskolā katrs nakšņojot savā klases telpā. Meiteņu "viesnīcas istabā" esot lielāka kārtība, bet pie puišiem – jautrāk.

Ādažu vidusskolas deju kolektīva "Rūta" puišiem partneres tik mīļas, ka grūti palaist vaļā, tāpēc pat skolā, kas Dziesmu svētku laikā ir Pierīgas dejotāju mājas, meitenes tiek nēsātas burtiski uz rokām. Lielākā daļa jauniešu kolektīvā kopā dejojot jau vairākus gadus.