04.07.2015 15:27

Ikšķilē izdziedās 17 pansionāta mirkļus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē izdziedās 17 pansionāta mirkļus publicitātes

Dailes teātris vienmēr bijis slavens ar saviem dziedošajiem aktieriem – "Mūžīgais unisons", "Mīlas metronoms", Harijs Spanovskis un Jānis Paukštello un nu jau desmit gadus arī Dailes teātra vokāli dramatiski instrumentālais ansamblis "Ilga", kurā apvienojušies trīs atraktīvi un dziedoši aktieri – Gundars Silakaktiņš, Aldis Siliņš un Lauris Subatnieks.


Kopš 2005. gada "Ilga" dažādās Latvijas pilsētās un ciemos priecējusi savus skatītājus un klausītājus ar humora pilniem uzvedumiem un dziesmām no jaunākajām teātra izrādēm, dejojamām un līdzi dziedamām R. Paula, Z. Liepiņa un I. Kalniņa sirdsdziesmām, latviešu erotisko dzeju un politiski humoristisko V. Artava un R. Paula uzvedumu "Rīgā dzīvot nav ne vainas!".

Šovasar tautas beznosacījuma mīlestību guvušais Dailes teātra aktieru ansamblis "Ilga" atzīmē 10 gadu jubileju, un tās ietvaros ar jubilejas koncertuzvedumu "17 pansionāta mirkļi" 5. jūlijā plkst. 17 viesosies Ikšķilē, Ikšķiles brīvdabas estrādē.

Lai cik ļoti ansambļa dalībnieki pēc garas un intensīvas sezonas Dailes teātrī vēlētos atpūsties, tas, izrādās, ir neiespējami. Grupas fani no dažādām Latvijas malu malām sūta vēstules un burtiski pieprasa jubilejas koncertus. Atteikt nav iespējams, tāpēc, lai godam visā Latvijā atzīmētu aktieru ansambļa "Ilga" jubileju, tās dalībnieki, sadarbojoties ar Ikšķiles apkārtnes atraktīvo "meiteņu" ansambli "Jestrās večiņas" – Antoniju no Ikšķiles (taustiņinstrumenti), Līviju no Saulkalnes (basģitāra), Ženiju no Ogres (ģitāra), Silviju no Baldones (sitamie instrumenti) – ir radījuši jaunu, humoristiski muzikālu uzvedumu "17 pansionāta mirkļi".

Jubilejas koncertuzveduma darbība norisināsies Ikšķiles brīvdabas estrādes veco ļaužu pansionātā "Ilga", kurā valda intrigas, pārpratumi un joki. Tur brīnišķīgo Dailes teātra aktieru kopīgie piedzīvojumi un pārdzīvojumi desmit gadu garumā izskanēs nenopietni teatrālos kontekstos un zemtekstos komponista Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Edmunda Goldšteina un Ulda Stabulnieka dziesmās, kā arī populāru latviešu dzejnieku dzejas darbos.

Uzveduma režisors Gundars Silakaktiņš, scenogrāfs Intars Gegusts, tērpu māksliniece Jurate Silakaktiņa, horeogrāfs Kārlis Božs, producente Ieva Šteinberga.

Biļetes uz koncertuzvedumu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī Ikšķiles tautas namā un kafejnīcā "Rūberts".