25.06.2015 16:50

Svētdien Sējas novadā notiks Latvijas bundzinieku samits

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Svētdien Sējas novadā notiks Latvijas bundzinieku samits www.facebook.com/LatvijasBundziniekuSamits

28. jūnijā Sējas novada sporta centrā norisināsies Latvijas bundzinieku samits, kura laikā vairāk nekā 100 bundzinieku mēģinās sinhroni nospēlēt vienu un to pašu bungu ritmu.

Kā informēja rīkotāji, pasākumā tiksies mazi un lieli bundzinieki, pieredzējuši un iesācēji, un visus dalībniekus vienos mūzikas pamats – ritms.

Pasākumā piedalīties piekrituši Latvijas zināmākie bundzinieki, kuru starpā atrodami Pēteris Lunde no "Sound Poets", Guntars Račs no "bet bet", kā arī Tālis Gžibovskis, Andris Buiķis, Guntars Lintiņš un daudzi citi. Liela daļa bundzinieku būs Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņi, bet piedalīties tiek aicināts ikviens Latvijas bundzinieks, kurš, ņemot līdzi savu bungu komplektu un paklājiņu, var nonākt līdz pasākuma vietai.

Ārpus kopējā priekšnesuma, kas paredzēts plkst. 17, būs arī labāko bundzinieku paraugdemonstrējumi un citas ar bungām saistītas aktivitātes. Viens no šī pasākuma mērķiem ir parādīt, cik dažādu talantu un arī cik daudz bundzinieku ir mūsu valstī.

"Mēs ceram, ka šis notikums būs kā mazi Dziesmu svētki, tikai šoreiz daudzo balsu vietā skanēs ritmi," saka pasākuma rīkotāji.

Šāda bundzinieku pulcēšanās Latvijā un arī Baltijā notiek pirmo reizi. Pasākumu organizē Andžeja Grauda Bungu skola.