15.06.2015 08:54

Notiks divas unikālas Jaunatnes teātra izrādes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Notiks divas unikālas Jaunatnes teātra izrādes publicitātes

Latvijas Jaunatnes teātris šajā vasarā sarūpējis divus lieliskus pārsteigumus saviem skatītājiem – unikālas izrādes "Eslingena" un "Cukurs. Herberts Cukurs", ar kurām tiks noslēgta šī gada teātra sezona.

 

Pēc daudzu trimdas latviešu lūguma Skolēnu Dziesmu un deju svētku laikā 10. jūlijā koncertzālē "Rīga" notiks izrāde "Eslingena", kuras sākuma laiks ir plkst. 20, lai uz to varētu pagūt arī tie skatītāji, kuri tajā dienā vēlēsies apmeklēt deju koncertu Daugavas stadionā. Šī izrāde būs unikāla ar to, ka tajā piedalīsies arī viena no darba autorēm – ASV dzīvojošā komponiste Lolita Ritmane, kas ir vienīgā komponiste latviete, kas ir saņēmusi prestižo "Emmy" balvu.

Mūzikla "Eslingena" autori ir leģendārās grupas "Čikāgas piecīši" solists Alberts Legzdiņš, Andris Ritmanis un Lolita Ritmane, bet lugas iestudējumā piedalās turpat 50 aktieri, dziedātāji, dejotāji un Latvijas Jaunatnes teātra Jauno aktieru studijas audzēkņi. Lomās redzēsim Indru Burkovsku, Rasmu Garni, Valdi Lūriņu, Mārtiņu Vilsonu, Juri Kalniņu, Juri Jopi, Madaru Zvaguli, Raimondu Vazdiku u. c. Mūzikls vēsta par latviešu bēgļu neticamajiem un aizraujošajiem piedzīvojumiem bēgļu nometnē Eslingenā, par mīlestību un sāpēm – daudz kas no izrādē atainotā ir Alberta Legzdiņa autobiogrāfiski novērojumi un fakti.

Savukārt jau otrdien, 16. jūnijā, plkst. 19 pēdējo reizi šajā sezonā būs redzama Jāņa Ķirša, Pētera Draguna un Jura Millera muzikālā drāma "Cukurs. Herberts Cukurs". Šo iestudējumu, kas aizvadītās teātra sezonas laikā kļuva par pasaulē zināmāko Latvijas teātra iestudējumu, pirmo reizi klātienē veros arī Herberta Cukura meita Antianeja, kas, neraugoties uz savu cienījamo vecumu, mēro tālo ceļu no savas mītnes zemes Brazīlijas, lai klātienē noskatītos šo izrādi. Šajā iestudējumā Herberta Cukura sievas Mildas lomā pirmo reizi debitēs arī jaunā un talantīgā dziedātāja Annija Putniņa. Lomās – Juris Jope, Atis Auzāns, Miervaldis Jenčs, Ivo Grīsniņš-Grīslis u. c.

Muzikālā drama "Cukurs. Herberts Cukurs" vēsta par Latvijas vēsturē visneviennozīmīgāk vērtēto personību – Herbertu Cukuru, kurš brīvvalsts laikā, pateicoties savam aviatora talantam, ar paštaisītu lidmašīnu devās pārgalvīgā ekspedīcijā uz kādreizējo Kurzemes hercogistes koloniju – Gambiju, ar to izpelnoties sev pasaules mediju uzmanību. Savukārt II pasaules kara laikā saistība ar savu sadarbību ar vācu varas iestādēm H. Cukurs izpelnījās plašu padomju propagandas nosodījumu – lai gan viņš kara laikā izglābis vismaz četru ebreju dzīvību, PSRS vēsturnieki viņu atainoja kā galveno holokausta vaininieku Latvijā.

Biļetes uz izrādēm vēl ir pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.