22.05.2015 16:18

Skolēnu dziesmu un deju svētkos piedalīsies 3107 Pierīgas bērni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skolēnu dziesmu un deju svētkos piedalīsies 3107 Pierīgas bērni www.facebook.com/dziedundejo

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos būs pārstāvēti kori, deju kolektīvi, folkloras grupas, koklētāju ansambļi, pūtēju orķestri un vizuālās mākslas pulciņi no visiem Pierīgas novadiem. Biļetes uz svētku pasākumiem, kas risināsies no 5. līdz 12. jūlijam, varēs iegādāties no 23. maija.

Ceturtdien kļuva zināmi tie 78 Latvijas skolu kori, kas, ņemot vērā reģionu skatēs parādīto sniegumu, ieguvuši tiesības piedalīties koru konkursa trešajā kārtā jeb finālā. Labāko skaitā ir arī četri Pierīgas mācību iestāžu kolektīvi (svētku noslēguma koncertā to skaits, protams, būs daudz lielāks).

5.–9. klašu koru A grupā, kurā iekļautas mūzikas skolas un vispārējās izglītības iestādes ar padziļinātu mūzikas apmācību, "koru karos" piedalīsies Mārupes Mūzikas un mākslas skolas kolektīvs "Skaņa" un Baldones mūzikas pamatskolas koris. Savukārt B grupā, kurā pārstāvētas vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestādes, starp finālistiem iekļuvuši Ķekavas vidusskolas un Ikšķiles vidusskolas 5.–9. klašu kori. Koru konkursa fināls notiks 8. jūlijā.

Vairāk nekā divi tūkstoši skolēnu no 99 dažāda vecuma Pierīgas deju kolektīviem piedalīsies lielkoncertā "Līdz varavīksnei tikt". Visplašāk pārstāvēts Siguldas novads (18 kolektīvi un 396 dalībnieki), kam seko Olaines novads (14 kolektīvi, 308 dejotāji), Ķekavas novads (11 un 242) un Ādažu novads (10 un 220).

Savukārt tikai desmit Pierīgas skolēnu deju kolektīvi ieguvuši tiesības piedalīties deju svētku Laureātu koncertā. To vidū ir dejotāji no Ķekavas vidusskolas, Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas, Ikšķiles tautas nama, Babītes novada Kultūrizglītības centra, kā arī Salaspils kultūras nama "Rīgava".

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotāji pavēstīja, ka šogad svētkos kopumā piedalīsies rekordliels skolēnu skaits – 37 890. Vislielākais dalībnieku skaits pārstāv koru un tautas deju nozari. Šogad koru skatēs startēja aptuveni 17 000 koristu, bet svētkos piedalīsies 12 704 jaunie dziedātāji. Savukārt tautas deju skatēs piedalījās aptuveni 27 500 dejotāju, taču svētkos, ņemot vērā organizatoriskus aspektus, "Daugavas" stadionā piedalīsies 16 939 dejotāju.

Vislielākais dalībnieku skaits nāk no vispārējās izglītības iestādēm – 23 434 skolēni, 7320 nāk no kultūras iestādēm, 2411 no mūzikas un mākslas skolām, 1031 no profesionālajām izglītības iestādēm. Svētkos piedalīsies arī 652 pirmsskolas izglītības iestāžu bērni un 393 speciālo izglītības iestāžu audzēkņi.

Biļetes uz skolēnu dziesmu un deju svētku koncertiem varēs iegādāties, sākot no 23. maija "Biļešu Paradīzes" kasēs un interneta veikalā bilesuparadize.lv. To cena būs no diviem līdz 20 eiro. Vienā pirkuma reizē pircējam uz vienu pasākumu būs iespējams nopirkt līdz astoņām biļetēm. Tiesa, kā norāda organizatori, ļoti daudz notikumu svētku laikā būs bezmaksas, lai jebkuram interesentam būtu iespēja sajust īpašo svētku gaisotni.