21.05.2015 16:41

FOTO: Ar deju svētkiem atklāj jauno Inčukalna estrādi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Ar deju svētkiem atklāj jauno Inčukalna estrādi Zinta Nolberga

Inčukalnā aizvadīti 6. deju svētki, kuros piedalījās 19 kolektīvi no tuvākas un tālākas apkārtnes. Līdz ar skaistajiem svētkiem tika atklāta arī jaunā estrāde.

Kā portālam "Apriņķis.lv" pastāstīja Inčukalna novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Bunkus, lēmums par estrādes atjaunošanu jeb, precīzāk sakot, nojaukšanu un uzcelšanu no jauna, tika pieņemts, balstoties uz pašdarbības kolektīvu ieteikumiem, vēlmēm un vajadzībām.

"Prieks, ka Inčukalna novada dome šā gada budžetā atvēlēja šim mērķim nepieciešamos līdzekļus. Jaunā estrāde ir modernāka un plašāka, tā neapšaubāmi ir vairāk piemērota dejotājiem un dziedātājiem, kā arī citiem māksliniekiem, kas uzstāsies uz jaunās skatuves," Inčukalna novada domes priekšsēdētāja Aivara Nalivaiko viedokli pauda J. Bunkus.

Aiz jaunās skatuves izbūvētas arī telpas, kurās mākslinieki var novietot savas mantas pasākuma norises laikā. Plašākas aprises ieguvis jumts un arī pati skatuves zona – tagad estrāde vienlaikus var uzņemt vairāk mākslinieku nekā pirms tam.

A. Nalivaiko arī pastāstīja, ka vēl plānots izbūvēt atbilstošas sastatnes gaismas tehnikas izvietošanai, nepieciešama arī elektrības pievade. Plānos ietilpst skatītāju solu rindu atjaunošana un paplašināšana.

"Par jauno estrādi visvairāk priecājas Inčukalna novada mākslinieciskie kolektīvi, kas uz skatuves regulāri sniedz koncertus. Kopumā Inčukalna 6. deju svētkos piedalījās 18 kolektīvi no Inčukalna, Rīgas, Carnikavas, Olaines, Liepas, Skultes, Garkalnes, Allažiem u.c. Svētkus kuplināja arī Inčukalna pūtēju orķestris ar diriģentu Vitali Kikustu," pauda J. Bunkus.