19.05.2015 12:36

"Prāta vētra" atgriežas pie vecā skanējuma, klajā nāk grupas jaunais albums "7 soļi svaiga gaisa"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Prāta vētra" atgriežas pie vecā skanējuma, klajā nāk grupas jaunais albums "7 soļi svaiga gaisa" publicitātes

Klajā nāk grupas "Prāta vētra" jaunākais albums "7 soļi svaiga gaisa", kurā iekļautas septiņas rūpīgi nostrādātas kompozīcijas labākajās "Prāta vētras" tradīcijās, pavēstīja grupas menedžere Guna Zučika.

No jaunā albuma klausītāji līdz šim dzirdējuši divus albuma singlus – "Ziemu apēst" un "Ēdenes dārzs". Abas kompozīcijas jau pirmajās dienās iekaroja klausītāju uzmanību un mūzikas topus. "Ziemu apēst" kļuva par sava veida pavasara moto, jo līdz ar singla publiskošanu ziema tiešām atkāpās.

Savukārt kompozīcija "Ēdenes dārzs", kura klausītājiem tika prezentēta pagājušajā nedēļā, ir pati pirmā dziesma, ar kuru tika sākts albuma ieraksts. Dziesma ir par neprātīgu iemīlēšanos, arī sāpēm un krišanu kaislību okeānā – citiem vārdiem, par "tiem ķiršiem sarkaniem tavos matos".

Albumā "7 soļi svaiga gaisa" iekļautas arī piecas citas kompozīcijas: "7 soļi svaiga gaisa", "Pilsētas ugunis", "Kad zvaigznes pār alejām krīt", "Pastkastīte" un "Laimes satelīts".

Albums "7 soļi svaiga gaisa" tapis ierakstu studijā "Hansa Studio", kurā savulaik ierakstus veikuši arī "U2", "Depeche Mode" un Deivids Bovijs. Kā atzīst grupas puiši, radošā studijas aura, atkaltikšanās ar producentu Aleksu Silvu un unikāla pieeja dziesmu tapšanai ir rezultējusies ar albumu, par kuru grupa ir gandarīta.

"Sākotnēji mēs vairākkārt devāmies uz Berlīni, kur norisinājās radošās sesijas, kuru laikā cits citam un producentam A. Silvam atrādījām "mājas darbus" – skices, ko katrs bijām sagatavojuši. Tad, pamazām atsijājot pelavas, tikām līdz graudiem – dziesmām vai dziesmu skicēm, kuras tad arī kļuva par pamatu albumam "7 soļi svaiga gaisa". Mēs bijām ārkārtīgi labi sagatavojušies un izslīpējuši aranžijas līdz niansēm, tāpēc visu veiksmīgi ierakstījām divās nedēļās, kas mūsu gadījumā ir savdabīgs rekords. Turklāt lielākā daļa dziesmu tika ierakstītas "dzīvajā" jeb, spēlējot visiem kopā," tiec grupas puiši.

Arī producenta izvēle šim albumam neesot bijusi nejauša, jo, gatavojoties albuma ierakstam, puiši jutuši, ka šoreiz nav vietas eksperimentiem un ir vēlme atgriezties pie vecā labā "Prāta vētras" skanējuma.

"Ar A. Silvu pirms gandrīz desmit gadiem mums bija ļoti veiksmīga sadarbība, ierakstot "Četrus krastus". Iekāpšana vienā upē divas reizes ir absolūti attaisnojusies. Kā atzīmēja A. Silva pēc ieraksta, šī ir pirmā reize, kad pēc darba ar grupu viņš nejūtas saguris, bet, gluži otrādi, – patīkami uzlādējies. Albuma ierakstā A. Silva piedalījās gan ar muzikāliem ieteikumiem un ierosinājumiem aranžiju izstrādē, gan arī iejutās jaunā tēlā, kļūstot par vairāku dziesmu tekstu autoru," stāsta mūziķi.

Jauno "Prāta vētras" albumu iespējams iegādāties lielākajos mūzikas veikalos un citās tirdzniecības vietās, kā arī internetā portālos "Ekase.lv" un "iTunes Store".