12.05.2015 15:16

Pierīgas koru skatēs izceļas Babītes "Maska" un Carnikavas "Vēja balss"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Pierīgas koru skatēs izceļas Babītes "Maska" un Carnikavas "Vēja balss" Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Gatavojoties jūnija beigās paredzētajiem VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkiem un reģionālajiem koru svētkiem, pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā notika "Pierīgas koru apriņķa" skate ar Ķekavas, Babītes, Mārupes un Baldones kolektīvu piedalīšanos.

Kori izpildīja vienu izlozes un vienu izvēles skaņdarbu no Dziesmu svētku programas, kā arī vienu brīvas izvēles skaņdarbu. To sniegumu vērtēja žurija, kuras sastāvā bija Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons, komponists, mūzikas producents un vokālās grupas "Framest" līderis Jānis Ķirsis un sieviešu kora "Dzintars" mākslinieciskā vadītāja Aira Birziņa.

Katra kora mākslinieciskais un tehniskais sniegums tika vērtēts 50 punktu sistēmā. Ņemot vērā iegūto punktu skaitu, skates dalībniekam tika piešķirts kāds no pieciem kvalitātes pakāpes diplomiem. Uzreiz gan jāteic, ka zemāku vērtējumu par otro pakāpi neviens no koriem neizpelnījās.

Lielāko punktu summu un Augstākās pakāpes diploma Jūrmalas skatē nopelnīja Jāņa Ozola vadītais Babītes novada jauniešu koris "Maska" (47,9 punkti). Bet pirmās pakāpes diplomus, iegūstot vismaz 40 punktu, saņēma Ķekavas kultūras nama vīru koris "Ķekava", sieviešu koris "Daugaviete" un jauktais koris "Mozaīka", Jaunmārupes jauniešu jauktais koris "Universum", Baldones novada domes jauktais koris "Tempus", Babītes novada jauktais koris "Atskaņa", Mārupes novada kultūras nama senioru sieviešu koris "Noktirne", jauktais koris "Mārupe" un meiteņu koris "Resono", Baložu kultūras nama jauktais koris "Zemdega", kā arī vairāki Jūrmalas kori.

Iepriekš citu Pierīgas novadu kori piedalījās skatē Siguldā, un arī šajā reizē visi kolektīvi izpelnījās vismaz otrās pakāpes diplomus. Visvairāk punktu (45,0) no žūrijas saņēma Carnikavas kamerkoris "Vēja balss" (mākslinieciskais vadītājs Jurģis Cābulis).

Pirmās pakāpes diploms pienācās Siguldas novada kultūras centra jauniešu korim "Atvars" un jauktajam korim "Spārni", Saulkrastu novada jauktajam korim "Anima", Carnikavas tautas nama "Ozolaine" sieviešu korim "Undīne", Inčukalna novada jauktajam korim "Mežābele" un Ādažu kultūras centra jauniešu korim "Mundus". Kopumā skates Siguldā un Jūrmalā piedalījās gandrīz 40 koru.

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētki notiks no 25. līdz 28. jūnijam Rīgā un Latvijas novados, tajos piedalīsies vairāk nekā 500 koru dziedātaju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas, Zviedrijas un Grenlandes. Dziesmu un mūzikas svētki ar Pierīgas koru piedalīšanos šogad paredzēti arī Limbažu novada Viļķenē, Jelgavā, Alūksnē, Daugavpilī, Valmierā, Mazsalacā un Dikļos.