26.03.2015 14:17

Izskanējis koncerts grūtnieču Patvēruma mājas atbalstam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

21. martā Rīgas Vecajā Sv. Ģertrūdes baznīcā notika koncerts "Dziesmas Dzīvībai", kurā gūtie ienākumi tiks novirzīti bez atbalsta palikušo grūtnieču Patvēruma mājas darbībai. Koncertu rīkoja biedrība "Ģimenes Šūpulis".

Koncertā Patvēruma mājas projekta esošos un topošos atbalstītājus priecēja dziedātāja Lorete Medne kopā ar mūziķiem Arti Orubu, Kristianu Priekuli un Ritvaru Garozu, izpildītāja un akordeoniste Liene Dravniece kopā ar Agati Ozoliņu un Lieni Supjevu, dziesminieks Goran Gora un jauniešu koris "Balsis" diriģenta Inta Teterovska vadībā.

Koncerta mērķis bija ziedojumu vākšana, kā arī atbalstītāju piesaistīšana biedrības programmai "Viens no 500", kurā biedrība aicina pieteikties 500 regulāros ziedotājus, kas ik mēnesi būtu gatavi atvēlēt nelielu naudas summu biedrības Patvēruma mājai, lai tā iespējami drīz vērtu savas durvis pirmajām iemītniecēm.

Pasākuma rīkotāji pastāstīja, ka Patvēruma māja, kas atrodas Kauguru pagasta "Jaunpalejās", sniegs pajumti bez atbalsta palikušām, tostarp nepilngadīgām, grūtniecēm, palīdzot viņām iegūt dzīvei ar mazuli nepieciešamo prasmju kopumu un rūpējoties par viņu turpmāku sociālo integrāciju.

Atbalstu vienlaikus būs iespējams sniegt sešām jaunajām māmiņām, kuras uzturēsies Patvēruma mājā pusgadu. Projekta aprēķinātās gada izmaksas ir 38 000 eiro, un interese par biedrības iespējām izmitināt pirmās grūtnieces no sociālo dienestu un internātskolu puses ir jau tagad.

Atbalstīt "Ģimenes Šūpuļa" Patvēruma mājas darbību ir iespējams arī ar pārskaitījumu AS "Swedbank" kontā LV42HABA0551005675701.