02.03.2015 14:25

Skatītāju vērtējumam nodota filma "Vides dejas 2014"

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Skatītāju vērtējumam nodota filma "Vides dejas 2014" Ropaži.lv

24. februārī Ropažu Kultūras un izglītības centrā atkal dzīvoja Vides dejas. Galvenais atkal satikšanās mērķis bija kopā izdzīvot 2014. gada augusta nedēļu, kad notika "Vides deju festivāls 2014".

Izdzīvot, ne tikai skatoties fotogrāfijas, bet arī filmu – "Vides deja Ropažos 2014" ,kuru baudīt ieradās gan horeogrāfi, gan dejotāji, gan Ropažu novada iedzīvotāji, gan pašvaldības vadība.

Pasākums sākās ar Vides deju idejas autores horeogrāfes Lilijas Lipores sagatavoto performanci "Birokrātija un māksla", kas parādīja, ka, lai īstenotu savu ideju, ir jāizziet cauri milzīgam birokrātijas kalnam. Tas simbolizēja arī pagājušā gada festivāla sadarbību ar Kultūras ministriju un citiem ierēdņiem.

Viesiem pirms filmas bija iespēja dalīties iespaidos par vides deju laika posmā no 2011. līdz 2014. gadam. Šo atmiņu karti krāsaini un spilgti palīdzēja izdzīvot Kultūras centra vadītāja Sanita Megere-Klevinska, rādot Kultūras centra sagatavoto prezentāciju par vides dejām. Viņa teica arī paldies par sadarbību un uzticību pašvaldībai, projekta vadītājai Signei Grūbei, dalībniekiem, horeogrāfiem un saviem darbiniekiem.

Pēdējos divus gadus "Vides deju festivāla" vieta ir Ropažu novads. 2013. gadā tas apdzīvoja tikai Ropažus, bet 2014. gadā (pateicoties Kultūras ministrijas piešķirtajam finansējumam un Ropažu novada pašvaldībai) tas jau apdzīvoja Zaķumuižu, Muceniekus, Kākciemu un kaimiņus – Garkalni, Ikšķili, Suntažus, Inčukalnu. 2014. gadā festivāls ieguva pārliecinošu vērību un starptautisku atzinumu, jo tajā piedalījās gan starptautiski mākslinieki no Norvēģijas un Čehijas, gan atzīti pašmāju mākslinieki. Piemēram, horeogrāfe Olga Žitluhina, kura ieguva arī "Spēlmaņu nakts" balvu par izrādi "Ārā", kuru varēja noskatīties arī Ropažu novada iedzīvotāji.

Šobrīd, šķiet, ikviens Ropažu novada iedzīvotājs zina, kas ir laikmetīgā deja, kas ir performance un meistarklase, Edgaru un Liliju Liporus zina kā savus draugus vai kaimiņus, kurus, ejot pa ielu, sveicināt, un visi Vides deju dalībnieki augustā kļūst par neatņemamu Ropažu novada sastāvdaļu. Šogad festivāls savu vietu saglabā, tas nemainīgi paliks Ropažu novadā.