19.02.2015 11:53

"Daugav’s abas malas" Salaspilī skanēs 15. reizi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Daugav’s abas malas" Salaspilī skanēs 15. reizi no Salaspils kultūras nama ”Enerģētiķis” arhīva

Salaspils kultūras namā "Enerģētiķis" sestdien plkst. 11 piecpadsmito reizi notiks Rīgas apriņķa pensionāru apvienības rīkotais Vidzemes un Zemgales senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās pasākums "Daugav's abas malas."

"Ikgadējos pasākumos "Daugav's abas malas" piedalās vokālie ansambļi no plašas teritorijas – Madonas, Limbažiem, Vidrižiem, Jelgavas, Valmieras, Siguldas, Cēsīm, Ikšķiles, Madlienas, Aronas, Ķekavas, Tukuma, Vilces, Valgundes. Protams, ka būs arī paši salaspilieši un mūsu tuvākie kaimiņi no Ulbrokas," atklāj Rīgas apriņķa pensionāru apvienības vadītāja Aija Kušķe.

"Starp šiem ansambļiem, kurus es nebūt vēl nenosaucu visus, ir tādi, kuri piedalījušies visos 15 pasākumos, un ir ansambļi, kas šogad tikai debitēs. 21. februārī uz skatuves kāps 21 ansamblis – vairāk nekā divi simti izpildītāju.

Šis pasākums tiešām ir guvis atsaucību dziedātājos, jo ne velti 15 gadus pēc kārtas senioru ansambļu dziedātāji jau laikus interesējas, vai tas notiks. Tas ir apliecinājums, ka šis pasākums pensionāriem ir vajadzīgs.

Jebkurš ansamblis šajā saietā var sadraudzēties un iepazīties ar citiem dalībniekiem, nodibināt kontaktus un braukt ciemos cits pie cita, tādējādi ar kopīgu koncertēšanu kuplinot pensionāru pasākumus savā pagastā vai pilsētā uz vietas.

Sadziedāšanās pasākuma "Daugav's abas malas" rīkošanā mums vienmēr aktīvi ir palīdzējusi Salaspils kultūras nama "Enerģētiķis" vadība un mākslinieciskie darbinieki, par ko es viņiem saku vislielāko paldies!

Šis pasākums notiek bez jebkāda ansambļu svarīguma vai profesionalitātes izvērtējuma, tādēļ dziedātāji var uzstāties brīvi un bez satraukuma. Vienīgais vērtējums ir kolēģu un klausītāju atzinības aplausi, kuru mums nekad nav trūcis.

Vēl šajā sadziedāšanās koncertā interesants fakts ir tas, ka daudzi ansambļi savā programmā iekļauj vai nu ansambļa vadītāja, vai kāda dalībnieka dziesmas. Katram pasākumam mēs arī nosakāma tēmu, un šogad tā ir "Skaists ir mans novadiņš". Brauksim, klausīsimies, skatīsimies, jo pasākums ir bez maksas!"