12.02.2015 10:20

Stopiņu novada jaunie audēji – starptautiskā bērnu mākslas konkursa laureāti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu novada jaunie audēji – starptautiskā bērnu mākslas konkursa laureāti www.stopini.lv

Par 43. Starptautiskā bērnu māksla konkursa "Lidice 2015" Latvijas kārtas laureātiem kļuvuši Stopiņu novada Gaismas internātpamatskolas audzēkņi.

Konkursam tika iesūtīti 1136 darbi no 58 Latvijas novadiem un pilsētām, bet Latvijas kārtas laureātu izstādei tika izvirzīti 167 darbi.

Gaismas internātpamatskolas mājturības un aušanas skolotājas un Tautas lietišķās mākslas studijas (TLMS) "Ulbroka" vadītāja Ārija Vītoliņa pavēstīja, ka aušanas pulciņa audzēkņi – 7. klases skolēni Karīna Ševcova un Dmitrijs Mezencevs, kā arī 6. klases skolniece Aiva Bērziņa – laureātu titulu izcīnījuši ar kopdarbu "Saulrietā", bet TLMS "Ulbroka" mazā audēja, 1. klases skolniece Mona Vītoliņa, ar darbu "Gaismas apžilbinātie".

Laureātu vidū ir arī Mālpils kultūras centra keramikas studijas audzēkne Elīna Niedra ar darbu "Mēness gaismas uztvērēji", kā arī Siguldas pilsētas vidusskolas skolnieks Artēmijs Terlanovs un vēl pavisam jaunie Siguldas Mākslu skolas "Baltais flīģelis" audzēkņi Karlīna Ošāne, Karla Jansone un Patrīcija Laura Bauze.

Laureātu darbu izstāde apskatāma Rīgas domē līdz 19. februārim. Laureātu apbalvošana notiks 19. februārī Rīgas Kongresu nama Mazajā zālē.

43. Starptautiskā bērnu māksla konkursa "Lidice 2015" Latvijas kārtas šī gada konkursa tēma bija "Gaisma". Darbus vērtēja Valsts izglītības satura centra un Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra izveidota žūrija, kuras sastāvā bija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Grafikas kolekcijas glabātāja Valda Knāviņa, Rīgas Interešu izglītības metodiskā centra vizuāli plastiskās mākslas metodiķe Dagnija Ramane un vizuālās mākslas metodiķe Viva Dzene, kā arī Rīgas bērnu un jauniešu centra "Daugmale" studijas "Mozaīka" vadītāja Ilze Rimicāne.