16.12.2014 13:28

Godina Pierīgas labākos amatierteātrus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Godina Pierīgas labākos amatierteātrus Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē tika sveikti novembra nogalē notikušās Pierīgas amatierteātru iestudējumu pirmās kārtas atlases skates veiksmīgāko izrāžu režisori un labāko aktiermākslas sniegumu autori.

Viena no žūrijas loceklēm, Latvijas Nacionālā teātra aktrise un režisore Indra Roga pasākuma laikā atcerējās reiz dzirdētu pazīstamā latviešu diriģenta Māra Sirmā teikto: "Ir grūti strādāt ar mūziķiem, kas vairs nemīl mūziku." Ar amatierteātriem ir tieši otrādi – lai arī var strīdēties par snieguma māksliniecisko kvalitāti, nav nekāda pamata apšaubīt režisoru un lomu tēlotāju teātra mīlestību, misijas apziņu un pašaizliedzību, spiedīgos finanšu apstākļos darot iemīļotu darbu.

Baldonē un Mālpilī notikušajā skatē žūrijas vērtējumam tika piedāvāti astoņi Ādažu, Krimuldas, Carnikavas, Inčukalna, Saulkrastu, Baldones un divu Mālpils amatierteātru uzvedumi, no kuriem trīs labākie, savācot lielāko punktu summu un nopelnot pirmās pakāpes novērtējumu ("teicami"), tika izvirzīti reģionālajai skatei.

Tie ir Ādažu kultūras centra amatierteātra "Kontakts" izrāde "Priekulene-2014", Krimuldas tautas nama Raganas amatierteātra uzvedums "Zem taureņa spārna" un Mālpils kultūras centra amatierteātra "Vēji" izrāde "Karlsons".

Par labāko uzvedumu žūrija atzina ādažnieku izrādi "Priekulene-2014", balvu par veiksmīgāko režiju saņēma Zane Zīle no Raganas amatierteātra, bet izcilākos aktieriskos sniegumus skatē bija nodemonstrējusi Linda Kalniņa (izrāde "Priekulene-2014") un Voldemārs Cērps ("Karlsons").