20.11.2014 18:58

Ādažos nedod kukuli, labāk dod buču!

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos nedod kukuli, labāk dod buču! Publicitātes

25. novembrī plkst. 21 Ādažu Kultūras centrā notiks pilnīgi atklāta kukuļdošanas akcija jeb jauna "Pannas Teātra" izrāde – muzikāla dzīves spēle divās daļās "Kukulis".

Izrādē ar ironiju un zināmu daļu sarkasma tiks analizēts līdzšinējo kukuļdevēju domu gājiens, atšķirības starp pateicību un kukuļdošanu un vienlaikus tiks atklāti veidi, kā tad īsti kukulis dodams.

Kukuļa "receptes" autori: scenāristes Gunta Kalniņa un Inta Bernova, režisors Juris Rijnieks. Lomās – publikas iemīļotie aktieri: dakteris Ģirts Ķesteris, maizniece Maija Doveika, žurnāliste Zane Daudziņa, uzņēmējs Aldis Siliņš un kukuļņēmējs Juris Lisners. Pēc izrādes viņi ziedu vietā labprāt pieņems arī dažādus kukuļus.

"Nereti sastopamies ar situācijām, kad skaidri zinām, ka ir jādod vai jāpieņem kukulis, bet cilvēki nezina, kā īsti to darīt. Jautājumi "kur?" un "kā?" rada plašu iespēju loku minējumiem, kas nereti noved pie nesaprašanās un izgāšanās," uzskata režisors Juris Rijnieks.

"Pannas Teātris" komēdijā "Kukulis" apņēmies kliedēt visas neskaidrības un dot atbildes uz šiem neērtajiem jautājumiem par to, kur, kā un ar ko kukuļot.

Kur? Klasiskais variants ‒ nodot kukuli koferī vīriešu tualetē. Vēl labāks ‒ iecept pateicību maizes klaipā. Abos gadījumos jābūt ārkārtīgi uzmanīgam.

Kā? Kukuļa nodošanas procesā jāraugās, lai līdzzinātāju būtu pēc iespējas mazāk, tādēļ telefonsarunas jāšifrē, piemēram: "Lielajam gailim ir problēmas ar dējējvistām? ‒ Nē, nē, olas ir pilnā skaitā, grozs jau ir mūsu fermas robežās, tikai sanākusi neliela aizķeršanās ar cāli, kam tas groziņš bija uzticēts..."

Aktieris Ģirts Ķesteris skaidro: "Kukulim ir dažādas kategorijas: ir "Jūrmalgeitas" skandāls, ir dažādi tā sauktie valsts un pašvaldību iepirkuma konkursi, kuros uzvar "lētākais piedāvājums", un tad ir kategorija, ko tiešām var dēvēt par pateicībām. Vai naudas dāvana policistam par ātruma pārsniegšanu būs pateicība? Bet, ja es kādam uzdāvinu biļeti uz savu izrādi?"

Pateicība vai kukulis? Mīlestība vai nauda? Katrs kukuļdevējs neizbēgami atgādina mīlnieku, kurš, romantisku jūtu vadīts, sarkst un mulst, tādēļ izrādes jautrā pamata stīga ir izsmiet un atmaskot muļķīgās kukuļdošanas shēmas un ļauties mīlestības uzplūdam situācijās, kuras patiešām ir romantiskas, ‒ labāk dod buču, nedod kukuli!