12.11.2014 14:20

Babītes jauniešu koris "Maska" saņem godalgas konkursā Spānijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes jauniešu koris "Maska" saņem godalgas konkursā Spānijā no kora "Maska" arhīva

Babītes jauniešu koris "Maska" Tolosas koru konkursā Spānijā ieguvis sudraba godalgas, portāls "Apriņķis.lv" uzzināja Babītes novada pašvaldībā.

Konkursā korim "Maska" izdevās veiksmīgi startēt divās konkursa kārtās – polifonijas un tautas mūzikas skaņdarbu izpildīšanā, kā rezultātā Babītes koristi astoņu koru un sešu vokālo grupu konkurencē ieguva godpilno otro vietu.

Koristi paši gan norāda, ka tikai otro gadu Tolosas konkursā viendabīgie un jauktie kori tika vērtēti kopā, kas nozīmē, ka "Maska" jaukto koru konkurencē ir sasniegusi augstāko vērtējumu.

"Ar kora sniegumu konkursā kopumā esmu apmierināts. Protams, otrā vieta vienmēr ir nedaudz sāpīga, jo tas nozīmē, ka tikai nedaudz pietrūka līdz uzvarai! Taču, skatoties līdzšinējo Latvijas koru pieredzi, jāsaka, ka esam startējuši ļoti veiksmīgi, jo arī citiem labākajiem Latvijas amatieru koriem ne vienmēr ir izdevies izcīnīt uzvaru šajā konkursā. Un jaukto koru konkurencē "Maska" bija labākie, par to liels prieks!" tā sasniegumus komentēja kora mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols.

Tāpat jāpiebilst, ka pirms un pēc konkursa "Maska" sniedza koncertus dažādās Spānijas pilsētās, aizvadot vērienīgāko koncerttūri savā gandrīz 15 gadu pastāvēšanas vēsturē. Koncerti baznīcās un koncertzālēs bija ļoti labi apmeklēti. Klausītāji īpaši augstu vērtēja kora izpildīto basku mūziku, tomēr arī latviešu kormūzika un "Pūt, vējiņi" koncerta noslēgumā tika uzņemti ar ovācijām.