05.11.2014 13:29

Kultūras ministrija sveiks Babītes Mūzikas skolas audzēkni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kultūras ministrija sveiks Babītes Mūzikas skolas audzēkni ekrānšāviņš no youtube.com

20. novembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks Kultūras ministrijas apbalvojuma pasniegšana kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem un viņu skolotājiem par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs.

Šogad apbalvojamo pulkā būs 30 audzēkņi un viņu skolotāji no 16 izglītības iestādēm. Viņu vidū ir Babītes Mūzikas skolas kokles klases audzēkne Katalīna Bernāne, kura pagājušajā gadā piedalījās 4. starptautiskajā Jona Šveda tautas instrumentu konkursā Viļņā un ieguva pirmo vietu.

Par ieguldījumu audzēknes sagatavošanā tiks sveikta arī Babītes Mūzikas skolas skolotāja Valda Bagāta un koncertmeistare Diāna Bergmane, pavēstīja Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Apbalvojumam tika saņemti 148 pieteikumi, kurus izskatīja Kultūras ministrijas izveidota žūrija Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktora p. i. Mārītes Grebzdes vadībā. Laureātu vidū ir arī E. Dārziņa mūzikas vidusskolas, J. Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas, Jūrmalas mākslas skolas, Tukuma mākslas skolas, E. Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas, J. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas, Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas, Rīgas Doma kora skolas, Valmieras mūzikas skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas, pamatskolas "Rīdze", Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, Jēkabpils mākslas skolas un Aknīstes vidusskolas audzēkņi.

Šī gada laureāti ir ieguvuši pirmās vietas mūzikas konkursos Itālijā, Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Vācijā un Latvijā, mākslas konkursos Taivānā, Slovēnijā, Polijā un Vācijā, kā arī dejā Itālijā un Latvijā. Kultūras ministrijas apbalvojums jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādes un skatēs mākslu nozarēs šogad tiks pasniegts 16. reizi.