22.07.2014 12:10

Trim Ķekavas novada koriem izcili panākumi Pasaules koru olimpiādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trim Ķekavas novada koriem izcili panākumi Pasaules koru olimpiādē publicitātes

Ķekavas novadu Pasaules koru olimpiādē, kas no 9. – 19. jūlijam norisinājās Rīgā, pārstāvēja sieviešu koris "Daugaviete" (diriģente Rita Platpere), vīru koris "Ķekava" (diriģents Arvīds Platpers) un jauktais koris "Mozaīka" (diriģents Rūdolfs Bērtiņš).

Desmit dienu garumā dažādās Rīgas vietās norisinājās koru konkursi, kuros vairāki Pierīgas novadu kori izpelnījās starptautisku atzinību. Vīru koris "Ķekava" saņēmis sudraba medaļu, bet sieviešu koris "Daugaviete" un jauktais koris "Mozaīka" mājās atgriezušies ar Zelta diplomiem.

Ķekavas novada pašvaldība un dome apsveic koru dalībniekus, diriģentus un kormeistarus ar panākumiem šajā nozīmīgajā koru mūzikas notikumā un izsaka pateicību par ieguldīto laiku un darbu savu prasmju pilnveidošanā.

Jāatzīmē, ka Pasaules koru olimpiāde ir pasaulē lielākais koru mūzikas festivāls, kas pulcē koristus no pieciem kontinentiem jau kopš 2000. gada. Rīgā uz šo pasākumu bija ieradušies 460 kori no 73 pasaules valstīm, kopā ap 27 000 dalībnieku, kas ir līdz šim lielākais skaits notikušajās Pasaules koru olimpiādēs.