04.05.2014 08:33

Salaspilī tiksies mākslinieki Latvijai un pasaulei

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

4. maijā, kad atzīmējam mūsu valsts Neatkarības atjaunošanas dienu, Salaspils novada kultūras namā "Rīgava" esam aicināti uz tikšanos ar māksliniekiem, kuri ir mīlēti gan Latvijā, gan pie mūsu tautiešiem visā pasaulē.

"Atzīmējot Neatkarības atjaunošanas dienu, 4. maijā pulksten 18 mēs klausītājus aicinām uz lielisku klasiskās mūzikas koncertu "Trīs Latvijas tenori – latviešiem visā pasaulē"," stāsta Kultūras nama "Rīgava" mākslinieciskās daļas vadītāja Anda Vaivade. "Par tā augstvērtīgo līmeni liecina jau tenoru vārdi – Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs un Nauris Puntulis –, kas runā paši par sevi. Pērn viņi ar koncertturneju viesojās Austrālijā un nākamgad dosies uz Ameriku. Nav daudz mākslinieku, kuri ir dziedājuši vai visās Latvijas pilsētās un tik bieži koncertējuši arī pie mūsu tautiešiem ārzemēs – ASV, Kanādā, Anglijā."

Koncerta sākumā skatītāju simpātijas iemantojušie tenori izpildīs skaistākās latviešu komponistu – E. Dārziņa, A. Žilinska un citu – solodziesmas. Pēc tam viņu sniegums ļaus izbaudīt tradicionālo visas pasaules tenoru repertuāru – klasiskās neapoliešu dziesmas. Savukārt koncerta beigu daļā būs dzirdama daļa no mūsu tenoru jaunākās programmas "Amor hispano", kurā viņi uzburs spānisko emociju paleti pilnā spektrā, sākot no klasiskā "Granada" un "Amapolla", līdz draiskajam "Cielitolindo" un "La Cucaracha".

"Šajā koncerta daļā būs vēl kāds pārsteigums, proti, tenori ne tikai dziedās, bet arī paši spēlēs dažādus mūzikas instrumentus – ģitāru, akordeonu, trompeti un perkusijas. Pie klavierēm būs tenoru koncertmeistars pianists Gints Bērziņš," turpina A. Vaivade. "Tieši šī koncerta daļa saņēma nedalītu publikas sajūsmu tenoru Austrālijas turnejā."

Pirms koncerta, pulksten 17.30, būs tikšanās ar mākslinieku Rolandu Bruno Butānu. "Mākslinieka izstādē "Man viņa ir visskaistākā...", kā jau varat nojaust pēc nosaukuma, ir apskatāmas Latvijas ainavas, pilsētas, klusās dabas. Īpaši daudz ir Vecrīgai un Rīgai veltītu gleznu," stāsta mākslinieciskās daļas vadītāja. "Mākslinieks Rolands Bruno Butāns laikā no 2004. līdz 2007. gadam dzīvoja Amerikā, un arī tur pavadītais laiks viņam glezniecībā ir bijis ļoti ražīgs. Daudzi viņa darbi ir privātajās kolekcijās gan pie mūsu tautiešiem, gan viņa daiļrades cienītājiem ASV, Vācijā, Somijā, Zviedrijā, Izraēlā, Krievijā. Viņa gleznotajām Latvijas ainavām, Vecrīgas un Rīgas skatiem tālumā ir divkārša vērtība, jo tās palīdz uzturēt emocionālu saikni ar dzimteni."

Rolanda Bruno Butāna glezna "Pie Doma" (kartons/eļļa, 2006).Rolanda Bruno Butāna glezna "Pie Doma" (kartons/eļļa, 2006).