30.03.2014 12:36

Politikā uz teātra skatuves iznācis jauns politiskais spēks – "Pasauli izglābs sievietes"

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)
Humoršovu "Sievietes, sievietes..." 6. aprīlī pulksten 16 varēs baudīt VEF kultūras pilī Rīgā. Humoršovu "Sievietes, sievietes..." 6. aprīlī pulksten 16 varēs baudīt VEF kultūras pilī Rīgā. Timurs Subhankulovs

"Nupat mēs ar humoršovu "Sievietes, sievietes..." bijām Ventspilī, kur izrādes laikā visi zālē sēdošie cēlās kājās. Domāju, tas tāpēc, ka mēs pieskaramies arī politikai, jo šis ir vēlēšanu gads.

Cilvēki gūst gandarījumu, ja kāds skaļi pasaka to, ko viņi domā, turklāt ar krietnu humoru devu," iespaidos dalās dziedātāja un komponiste Laila Ilze Purmaliete.

Šova "Sievietes, sievietes..." tekstu autore ir rakstniece Ilze Trumpe. "Mums "Jaunajā teātrī" ļoti paveicies ar Ilzi, jo viņai ir milzum daudz ideju, viņa ir izteikta Latvijas patriote un apveltīta ar spēcīgu humora izjūtu. Tieši pateicoties viņai, šovā ir stāsti, ko mēs no skatuves varam stāstīt tautai, un cilvēki, smiedamies līdz asarām, zālē ceļas kājās," stāsta Laila Ilze Purmaliete. "Brīžam tie teksti ir uz absurda robežas, bet dzīvē jau notiek tas pats. Ar šovu gribējām cilvēkiem dot iespēju no sirds izsmieties, lai viņi kaut nedaudz dabū dzīvības enerģiju situācijā, kurā patlaban atrodamies."

Šova varones, kā jau sievietes, runā par visu, kas dzīvē notiek. "Pats par sevi saprotams, ka liela vieta tajās atvēlēta vīriešiem," atklāj mūziķe. "Bet, tā kā šis ir vēlēšanu gads, bez politikas arī nekādi nevaram iztikt. Un mēs ne tikai runājam, bet dibinām arī jaunu politisko spēku "Pasauli izglābs sievietes" jeb "PIS", kurā apvienosimies, lai ņemtu grožus savās rokās un glābtu Latviju. Jaunās partijas aktīvistēm ideju netrūkst: viņas atļaus gurķim augt līkam (ko neļauj ES) un eiro banknotes labākai atpazīšanai aprīkos ar garšas sensoriem, piemēram, 20 eiro banknote garšos pēc zemenēm, bet 200 eiro – pēc melnajiem ikriem. Radīta arī jaunā ES himna ar vārdiem latviešu valodā, ko nu paredzēts skandināt visā Eiropā, jo topošās politiķes uzskata, ka latviešu komponista ideja nomainīt Latvijas himnu ir mērķēta par zemu. Šova laikā skatītājiem būs iespēja tikties ar slaveno gaišreģi Elvīru Trejaci, kura palīdzēs nestandarta situācijās, kad ar prāta loģiku vien ir par knapu. Ko viņa tur pareģos, nav iespējams pārstāstīt, ir jānāk un jāskatās pašiem."

Humoršovā "Sievietes, sievietes..." apvienojušās spilgtas, ar lielisku humora izjūtu apveltītas aktrises – Velta Skurstene, Regīna Devīte, Inese Ramute, Ilze Pukinska, Indra Burkovska, Sarmīte Prule, Ieva Aleksandrova-Eklone – un TV šovu zvaigzne, dejotāja Sarmīte Prule. Muzikālās pauzes ar jaunām asprātīgām dziesmām aizpildīs dziedātāja un komponiste Laila Ilze Purmaliete. Iestudējuma režisors ir Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens, kurš arī pats iejutīsies dažādās lomās.