24.03.2014 16:51

FOTO: Bērni ar prieku sagaida Jūrmalas teātra jauno iestudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Bērni ar prieku sagaida Jūrmalas teātra jauno iestudējumu publicitātes

23. martā Jūrmalas teātrī pirmizrādi piedzīvoja Vizmas Belševicas izrāde bērniem "Patiess stāsts par Čingo Babu, Lielo Gliemezi un Jūras Karaļa bēdām".

Sanija Jurenase, Jūrmalas Kultūras centra pārstāve, informē, ka izrāde ir pamācošs stāsts par mazas, eksotiskas salas činkstētāju un rauduli Čingo Babu, kas slavens ar to, ka var raudāt katra nieka dēļ. Viss mainās, kad negaidīti Čingo Baba nonāk noslēpumainā Jūras karaļa galmā, kur cits citu tur nemitīgās aizdomās un visur saskata sazvērestības. Jūras karaļa galmā viņu gaida pārbaudījumi, kurus veicot Čingo Baba kļūst par drosmīgu un izlēmīgu zēnu, un iegūst jaunu draugu Lielo Gliemezi. To visu var uzzināt un ieraudzīt apmeklējot jauno izrādi Jūrmalas teātrī.

Izrādē piedalās stepa deju studija "Top Tap Company" ar vadītāju Māri Pūri. Izrādes režisors Aigars Balulis atklāj, ka bērnu izrādēs mazo apmeklētāju netrūkst, biļetes tiek izpārdotas ātri un vecāku interese ir ļoti liela.

"Manuprāt, iemesli, kāpēc interese par Jūrmalas teātra izrādēm ir tik liela, ir vairāki. Ja runājam par konkrēto izrādi, kā viens no iemesliem jāmin, ka izrādei ir latviešu autore Vizma Belševica, kura vairākkārt nominētā Nobela prēmijai literatūrā. Jūrmalas tēātrim ir liela pieredze bērnu izrāžu veidošanā, skatītāji jau zina, ka viņus sagaida interesanta izrāde. Kā panākumu atslēgu varu minēt, ka aktieri un visa radošā komanda to dara ar patiesu prieku. Bērnu un leļļu studijas izrādes tiek iestudētas katru sezonu un skatītāji jau ar interesi gaida, kas būs jauns. Mēs augsti vērtējam bērnu atzinību, kā arī pašu vecāku uzticību Jūrmalas teātrim, jo mūsu novērojumi liecina, ka daudzi bērni vienu un to pašu izrādi apmeklē vairākārt," stāsta A. Balulis.

30. martā ir paredzēta otrā izrādes pirmizrāde, kura jau ir izpārdota. Sakarā ar lielo interesi Jūrmalas teātris aicina sekot līdzi repertuāram, kā arī aicina apmeklēt citas Jūrmalas teātra izrādes.