02.04.2012 21:09

Mūziķis Kaža Siguldā pāraudzina jaunos "pirātus"

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kaža Siguldas Valsts ģimnāzijā stāstīja par mūzikas pirātisma ļaunajām sekām un pēc diskusijas labprāt dalīja autogrāfus. Kaža Siguldas Valsts ģimnāzijā stāstīja par mūzikas pirātisma ļaunajām sekām un pēc diskusijas labprāt dalīja autogrāfus. Ilze Ratniece

Mūziķis Kaža jeb Kārlis Būmeisters aicināja Siguldas Valsts ģimnāzijas vidusskolēnus padomāt, pirms nelegāli lejupielādēt mūziku.

Kaža apmeklēja ģimnāziju 2. aprīlī. Runājot ar jauniešiem kā līdzīgs ar līdzīgu, jaunais mūziķis rosināja padomāt, kāpēc nelegāli lejupielādēt mūziku ir slikti, jautāja, ko par to domā jaunieši. Tika demonstrēts video par to, kā top dziesma, parādot, kāds darbs un kādas izmaksas tiek ieguldītas šajā procesā.

Dziedātājs informēja par pētījumiem, kas atspoguļo mūzikas pirātisma izplatību internetā un stāstīja par pirātisma sekām. Jautri brīži bija, kad uzstājās ģimnāzistu komanda, kura bija sagatavojusi skeču par to, kas notiek ar nelegālajiem lejuplādētājiem. Aplausus izpelnījās arī piecas meitenes, kuras kā mājasdarbu bija uzrakstījušas vārdus melodijai, tā izmēģinot savas radošās spējas un iejūtoties mūziķu lomā. Kaža skolēniem par prieku nekavējoties nodziedāja visus skolēnu radītos tekstus.

Pasākuma noslēgumā Kažam krietnu brīdi nācās dalīt autogrāfus saviem daudzajiem faniem no Siguldas.

Izglītojošo akciju "Kāpēc pirkt, ja var par brīvu?" organizē Latvijas mūzikas producentu apvienība "LaMPA" sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. Skolu vecāko klašu jaunieši tiek informēti par legālu mūzikas lejupielādei internetā, kā arī par to, kā nelegāls ierakstu patēriņš ietekmē mūzikas situāciju mūsu valstī. Akcijas ietvaros nodarbības notiek desmit skolās.