13.03.2014 18:20

Latviešu dziedātājai Kerijai Kalējai kopprojektā "Astra The 22's" iznācis jauns singls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)

Dueta "Astra The 22's" sastāvā ir latviešu dziedātāja Kerija Kalēja, kura mācījusies ASV un tur strādājusi mūzikas izdevniecībās, bet tagad atkal dzīvo un strādā Latvijā, un amerikāņu dziedātājs un ģitārists Ēriks Džeiks (Eric Jayk).

Mākslinieki muzicē aktuālajā indie pop un indie dance, kas tiek kombinēts ar rokmūzikas elementiem.

"Mēs iepazināmies Ņujorkā. Es augstu vērtēju Ērika pieredzi no viņa iepriekšējiem projektiem, tostarp grupā "Wildstreet"," stāsta Kerija. "Kad pagājušajā gadā uz brīdi atgriezos ASV, satikāmies, aprunājāmies un konstatējām, ka mums patīk līdzīga mūzika un ka esam uz viena viļņa. Ierakstījām pāris demo, un tā tapa skaidrs, ka pietiek vienam nospēlēt pāris taktis, lai otrs tās virzītu tālāk un veidotos dziesma."

"Mūziku un tekstus rakstām kopā – dziesmas ir metaforas, kas runā par daudzām piedzīvotām un pārdzīvotām lietām mūzikā un arī reālajā dzīvē. Mums ir daudz kopīgu ieceru, un tas, ka Ēriks atrodas Amerikā, bet es Latvijā, šajā interneta laikmetā vairs nesagādā nekādas problēmas," teic dziedātāja.

Jaunradītā dziesma "Catwoman" ierakstīta un miksēta Ņujorkā. Dziesmas skaņas pēcapstrādi veidojis Hovijs Veinbergs (Howie Weinberg), kurš ieguvis četras "Grammy" nominācijas, 200 Zelta albumus Amerikā un strādājis ar tādiem "vaļiem" kā "The White Stripes", "Nirvana", "Red Hot Chili Peppers" un citiem.

Dziesma Mp3 formātā pieejama portālā "Doremi.lv". Sekot dueta aktivitātēm var lapā "Facebook.com".



Iepriekš:
Kerija Kalēja: "Ņujorka mani iemācīja ticēt tam, ka es varu un man izdosies"
Kerija Kalēja Latvijā atgriežas ar "Antibiotikām"