26.01.2014 09:56

Aptauja Inčukalnā: Vai apmeklēsiet "Rīga ‒ Eiropas kultūras galvaspilsēta 2014" pasākumus?

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pagājušajā nedēļā gan Rīgā, gan Siguldā norisinājās dažādi pasākumi, kas veltīti godpilnajam notikumam, ka Rīga uz veselu gadu kļūst par Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Visu 2014. gadu abas pilsētas piedāvās daudzpusīgu kultūras un mākslas programmu.

Andrejs P., zāģētavas darbinieks:
Diez vai sanāks laiks kādu no pasākumiem apmeklēt ‒ jāstrādā un jāauklē mazais, taču tas, ka tādi pasākumi notiek, ir pozitīvi, tas Rīgas un Latvijas tēlam nāks tikai par labu.
 
Solvita Grīga, auklīte:
Visus pasākumus neapmeklēšu, kaut gribētos. Taču priekšā viss gads, un Rīgā notiks daudz interesanta. Atklāšanas pasākumus noskatījos TV.
 
Aivita R., auklīte bērnudārzā:
Ļoti gribēju aizbraukt uz ugunsskulptūru festivālu un būt klāt "grāmatu ķēdē", taču nesanāca. Priecājos, ka visus šos notikumus translēja televīzija, tad bija sajūta, ka tomēr esmu kaut mazliet, bet piedalījusies.
 
Alberts A., pensionārs:
Biju pieteicies "grāmatu ķēdē", pusstundu stāvēju uz Akmens tilta un nodevu grāmatas jaunajai bibliotēkai. Tā, manuprāt, bija patiešām laba ideja. Pārējos pasākumus varēja vērot televīzijā un priecāties, ka mūsu Rīgu tagad pazīs un zinās vai visā pasaulē.
 


Foto: Krišjānis Grantiņš

Iepriekš:
FOTO: Siguldā atklāts Eiropas kultūras galvaspilsētas gads
Siguldā sācies vērienīgs Vides mākslas festivāls
FOTO: Ar atkārtotu izdevumu par seno rīdzinieku modes paradumiem un noteikumiem atklāts Eiropas kultūras galvaspilsētas gads
Sigulda pamatīgi nobriedusi Rīgai palīdzēt nest Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu
Turaidā dienas gaismu ieraudzīs atkārtoti izdots unikāls seno rīdzinieku modes un stila nolikums