13.01.2014 13:09

"Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestrim" gaidāmi divi albuma atklāšanas koncerti Siguldā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestrim" gaidāmi divi albuma atklāšanas koncerti Siguldā publicitātes

Grupas "Dzelzs Vilks" dibinātais mūsdienu tautas mūzikas projekts "Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris" aicina uz nesen klajā nākušā albuma "Kālabad" atklāšanas koncertiem 18. un 19. janvārī Siguldas novada kultūras centra Kino zālē.

Tāpat "Sigulda 2014" atklāšanas programmas ietvaros tiks atvērta "Dzelzs Vilka Darbistaba".

"Kālabad" ir jau trešais studijas albums, kam iedvesmu "Dzelzs Vilks" smēlis dainu plašajos laukos. Tas ir pirmais grupas veikums, kas atšķirībā no citiem "Dzelzs Vilka" mūsdienu tautas mūzikas garā radītiem ierakstiem tapis paplašinātā mūziķu sastāvā, dibinot projektu "Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris". Albums "Kālabad" jau izvirzīts mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta Mikrofons 2013" nominācijai "Labākais tautas mūzikas albums".

"Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestris" – Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Mārcis Judzis, Kārlis Alviķis, Ieva Strode, Valērijs Cīrulis un viesmūziķi – 18. un 19. janvārī kāps uz skatuves divos koncertos Siguldā, kuru grupa uzskata par savu dzimšanas vietu. Abos koncertos skanēs jaunā albuma pirmais radio singls "Salā Jūra Daugaviņa", kas vairākas nedēļas pēc kārtas nokļuvis vairāku Latvijas raidstaciju dziesmu topu augšgalā un nominēts mūzikas ierakstu gada balvai kategorijā "Labākā dziesma". Gaidāmas arī līdz šim koncertos nedzirdētas "Kālabad" dziesmas un kompozīcijas, kas guvušas ievērojamu publikas atzinību koncertos Latvijā un Lietuvā.

Mākslinieces Vivannas Marias Staņislavskas albumam radīto oriģinālo ilustrāciju galeriju koncertos iedzīvinās video māksliniece Laura Rožkalne-Ozola. 19. janvāra koncerts tiks iemūžināts arī video koncertierakstā.

Līdztekus koncertiem "Sigulda 2014" oficiālās atklāšanas programmas ietvaros 19. janvārī Siguldas novada Kultūras centrā tiks atvērta īpaša "Dzelzs Vilka Darbistaba", kurā omulīgā gaisotnē bērni un pieaugušie varēs uz papīra un tekstila materiāliem gleznot un pēcāk ņemt līdzi savu mītisko vilku vai citu zvēru, kas nācis no "Kālabad" ilustrāciju galerijas. Turpat būs iespēja sastapt "Dzelzs Vilka Jauno Jāņu Orķestra" mūziķus, iegādāties jauno CD, bet biļešu īpašniekiem vakarpusē būs iespēja apmeklēt "Kālabad" atklāšanas koncertu Kino zālē.

Koncerti: 18. janvārī plkst. 19 un 19. janvārī plkst. 19.30. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv. Ieeja "Dzelzs Vilka Darbistabā" 19. janvārī no plkst. 12 līdz 19.30 – bez maksas.