05.01.2014 21:48

"Baltajam flīģelim" jauna vadītāja

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Baltajam flīģelim" jauna vadītāja www.sigulda.lv

No 3. janvāra Siguldas koncertzāles "Baltais flīģelis" vadītājas pienākumus sākusi pildīt Sandra Zandberga.

Muzikālo izglītību koncertzāles vadītāja ieguvusi J. Mediņa Rīgas Mūzikas koledžā kordiriģēšanas specialitātē, augstāko izglītību J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtā. Kopš 2011. gada S. Zandberga studē J. Vītola Mūzikas akadēmijas maģistratūrā mūzikas antropoloģiju, vēsta sigulda.lv.

Koncertzāles vadītājas līdzšinējā profesionālā darbība ir cieši saistīta ar radošām nozarēm – kopš 1992. gada vadot gan valsts, gan nevalstiskā sektora kultūras organizācijas. Sandra Zandberga uzkrājusi ievērojamu pieredzi dažādu kultūras projektu plānošanā, vadīšanā un to ilgtermiņa rezultātu nodrošināšanā: kopš 2002. gada vada "Mūzikas un mākslas atbalsta fondu", vienlaikus ir profesionālā žurnāla "Mūzikas Saule" direktore, organizē Introvertās mūzikas festivālu "Ad Lucem", kas ir unikāls mūzikas pasākumu klāstā pasaulē, kā arī īsteno citus kultūras projektus.

Savu profesionālo pieredzi koncertzāles vadītāja ievērojami bagātinājusi 2011. gadā mākslas rezidencē ASV, kas ļāvis iepazīt kultūras organizāciju darbību Sanfrancisko un Ņujorkā, smelties jaunas zināšanas un iedvesmu turpmākām aktivitātēm.

Pašlaik Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014. gada programmā S. Zandberga vada trīs Latvijas Radio kora iniciētus projektus: "Bahs. Pasija. Rīga", "Eiropas jauniešu kamerkoris", "Tenso dienas Rīgā", kā arī divus Mūzikas un mākslas atbalsta fonda projektus – Introvertās mūzikas festivāla "Ad Lucem" programmas "Esi Te!" un projektu "Pa dzintara ceļu...". Divi no minētajiem projektiem tiek veidoti sadarbībā ar Siguldu.

"Pateicoties izglītībai mūzikā, ekonomikā un starptautiskajās attiecībās, varu veiksmīgi apvienot mākslinieciskās un praktiskās sfēras savā darbībā. Mana interese un personīgā iniciatīva, regulāri piedaloties starptautiskos kultūras un mūzikas industrijas forumos, ir paplašinājušas manu redzesloku un skatījumu uz kultūras procesiem, ļāvušas izveidot radošu sadarbību ar partneriem starptautiskā mērogā," savu varēšanu koncertzāles darbības attīstībā un pozitīvas atpazīstamības vairošanā pamato Sandra Zandberga.

Kopumā konkursam uz Siguldas koncertzāles "Baltais flīģelis" vadītāja amatu pieteicās 19 kandidāti. Siguldas koncertzāle "Baltais flīģelis" jau kopš 2001. gada veic aktīvu koncertdarbību, un tās biogrāfijā savus vārdus ir ierakstījuši Latvijā un pasaulē atzīti mākslinieki.