14.12.2013 08:00

Babītes novadu pieskandinās zvanu mūzika

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novadu pieskandinās zvanu mūzika publicitātes

Sestdien, 14. decembrī, plkst. 18 koncertcikla "Mūzika Piņķu baznīcā" ietvaros notiks kārtējais koncerts, taču nu jau Ziemassvētku noskaņās.

Šoreiz Piņķu Svētā Jāņa baznīcu pieskandinās zvanu melodijas ansambļa "Campanella" izpildījumā. Zvanu grupa "Campanella" uzstāsies ar īpaši Ziemassvētkiem sagatavotu programmu ar nosaukumu "Ziemassvētki zvanu skaņās".

"Campanella" (zvaniņi) darbojas Liepājā no 2000. gada, kad Liepājas Metodistu draudzei tika uzdāvināti zvani. Dāvinātāji bija ASV Detroitas Metodistu draudze, kura ieradās Liepājā sniegt koncertu. Gadu gaitā ansamblī ir nomainījušās vairākas paaudzes, jo grupas mājvieta pašlaik ir Liepājas Mūzikas vidusskola.

Ansamblis spēj atskaņot sarežģītus klasiskās mūzikas skaņdarbus, jo grupā spēlē cilvēki ar muzikālo izglītību. Ansamblis ir muzicējis gandrīz visās Latvijas pilsētās, kā arī ārzemēs - Lietuvā, Polijā, Vācijā, Krievijā, Zviedrijā, Francijā u. c.

Mūzika tiek atskaņota ar 42 zvaniem, kurus pārvalda 11 spēlētāji, katram zvanam ir tikai viena skaņa, kuru jāprot precīzi un laikā iesist arī sarežģītos, ātros skaņdarbos. Par to tuvāk tiks pastāstīts koncerta laikā. Visskaistāk zvanu skaņas skan dievnamos, īpaši Ziemassvētkos.

Ieeja - ziedojumi baznīcai.